02 / 05 / 2024

kurban kesimi yerlerinde uyulması gereken kurallar

kurban kesimi yerlerinde uyulması gereken kurallar

Kurban kesim yerlerinin nasıl olması gerektiği, 2014 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ kapsamında açıklanıyor. Peki, kurban kesim yeri nasıl olmalı? İşte kurban kesim yerlerinde dikkat edilecek hususlar...

Kurban Bayramı'nda bunu yapanlara 3 bin 36 TL ceza kesilecek! Aman dikkat!

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve tedbir almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere 293 bin 188 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 TL idari para cezası kesileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Yurt dışı ve yurt içi vekaletle kurban kesim bedelleri ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yurt içi ve yurt dışı vekâletle kurban kesim bellerini duyurdu. Peki, vekâletle kurban kesimi ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Afyon Sandıklı'ya bilgi evi inşa ediliyor!

Afyon Sandıklı Çay Mahallesi'ne inşa edilecek olan “Bilgi Evi ve Kuran Kursu” inşaatı Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün katıldığı kurban kesimi töreni ile resmiyet kazandı.

FTZ AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

FTZ AVM hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, FTZ AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı? FTZ AVM bayramda kaçta açılacak?

Carrefoursa Karşıyaka Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Carrefoursa AVM Karşıyaka, hafta içi hergün saat 09:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Carrefoursa Karşıyaka Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Carrefoursa AVM Karşıyaka bayramda kaçta açılır?

Forum Trabzon Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Forum Trabzon hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Forum Trabzon Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Forum Trabzon bayramda kaça kadar açık? Forum Trabzon bayramda kaçta açılacak?

Carrefour Maltepe Park Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Carrefour Maltepe Park hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Carrefour Maltepe Park Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Maltepe Park bayramda kaça kadar açık? Maltepe Park AVM bayramda kaçta açılacak?

Forum Kayseri Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Forum Kayseri hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Forum Kayseri Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Forum Kayseri bayramda kaça kadar açık? Forum Kayseri AVM bayramda kaçta açılacak?

Carrefour İçerenköy Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Carrefour İçerenköy hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Carrefour İçerenköy Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Carrefour İçerenköy AVM bayramda kaça kadar açık? Carrefour İçerenköy bayramda kaçta açılacak?

Forum İstanbul Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde yer alan Forum İstanbul AVM, haftanın her günü saat 10:00 ile 22:00 arasında hizmet veriyor. Forum İstanbul Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Forum İstanbul bayramda kaçta açılır?

Forum Bornova Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Forum Bornova AVM, hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Forum Bornova Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Forum Bornova bayramda kaça kadar açık?

Carrefour Bayrampaşa Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Carrefour Bayrampaşa hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Carrefour Bayrampaşa Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Carrefour Bayrampaşa AVM bayramda kaça kadar açık? Carrefour Bayrampaşa bayramda kaçta açılacak?

Forum Ankara Outlet Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Forum Ankara Outlet AVM hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Forum Ankara Outlet Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Forum Ankara Outlet AVM bayramda kaçta açılacak?

kurban kesimi yerlerinde uyulması gereken kurallar Haberi

kurban kesimi yerlerinde uyulması gereken kurallar

Kurban kesim yeri nasıl olmalı?

Kurban kesim yerlerinin nasıl olması gerektiği, 2014 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ kapsamında açıklanıyor. Tebliğ gereğince, cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor.


Ayrıca, kesim yerinin tabanı beton, beton asfalt ve benzeri sızdırmaz malzemeden olması gerekiyor. Kurbanlık hayvanların kesiminde ve kesim yerlerinde dikkat edilecek hususlar ve kurban satışı ve kesimi yapılacak yerlerin fiziksel özellikleri ve uyulması gereken kurallar aşağıda sıralanıyor:


Kurbanlık hayvanların kesiminde ve kesim yerlerinde dikkat edilecek hususlar

MADDE 11 – (1) Kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış mezbaha ve kombinalar ile Komisyonların belirlediği kesim yerlerinde; köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise cadde, sokak ve parka bakmamak kaydıyla kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce...