23 / 07 / 2024

Kürtün vadisi geçidi

Kürtün vadisi geçidi

Çılgın proje ile Tirebolu ilçesinden başlayıp Gümüşhane-Trabzon karayolu Kürtün yol ayrımına kadar halihazırdaki 86 kilometrelik yol, yaklaşık yüzde 30’u tünel, köprü ve viyadükle geçilecek şekilde 74 kilometrelik bölünmüş yola dönüşecek.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toki eliyle 20 yılda 38 bin sosyal donatı ve 1 milyon 305 bin sosyal konut inşa edildiğini söyledi. Özhaseki, "Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ sınıfı geçti" dedi.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

Bilgi İşlem ve İstatistik Araştırma Merkezi (BİSAM) ağustos 2023 için açık sınırını açıkladı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Dolarda 2 gün sonra kıyamet kopacak! Amerika Merkez Bankası açıkladı! Dolarınız varsa sakın bakmadan geçmeyin!

Dolarda 2 gün sonra kıyamet kopacak! Amerika Merkez Bankası açıkladı! Dolarınız varsa sakın bakmadan geçmeyin!

Açlık sınırı her geçen gün yükseliyor! Asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in yaptığı araştırmaya göre, ocak ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 8 bin 864 lira, yoksulluk sınırı 28 bin 874 olarak belirlendi. Böylece açlık sınırı yeni belirlenen 8 bin 506 liralık asgari ücreti geçti.

Çalışanın eline daha geçmeyen asgari ücret, açlık sınırı altında kaldı!

Henüz daha işçinin eline geçmeyen yeni asgari ücretin, açlık sınırının altında kaldığı açıklandı. Türk-İş’in araştırmasında çok çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. İşte detaylar…

Trafik cezaları peş peşe açıklandı! Hız sınır, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmamak...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte trafik cezaları güncellendi. Peki, Hız sınır cezası, kırmızı ışıkta geçme cezası, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar?

Gümüşhane Kürtün TOKİ'de 2 bin 280 TL taksitle! 

TOKİ Gümüşhane Kürtün 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Kürtün'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Kürtün'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Kürtün sosyal konut projesi... 

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Son dönemde artan enflasyonla birlikte kiralar da aldı başını gitti. İktidarın sözde önlemleri kira artışının önüne geçemezken büyükşehirlerde en düşük kiralar neredeyse asgari ücrete denk hale geldi. İşin içinden çıkamayan vatandaş ise çareyi tersine göçte buldu.

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Kürtün vadisi geçidi Haberi

Kürtün vadisi geçidi


Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en önemli geçitlerden Kürtün Vadisi için hazırlanan bölünmüş yol projesi yayımlandı


Çılgın proje ile Tirebolu ilçesinden başlayıp Gümüşhane-Trabzon karayolu Kürtün yol ayrımına kadar halihazırdaki 86 kilometrelik çift şeritli yol, yaklaşık yüzde 30’u tünel, köprü ve viyadükle geçilecek şekilde 74 kilometrelik bölünmüş yola dönüşecek. Kürtün ilçesi ve Özkürtün Beldesinin de tünellerle geçileceği proje, yolu mesafe olarak yüzde 16 azaltırken, süre olarak yüzde 42 oranında azaltacak.


1,5 SAATLİK YOL 55 DAKİKAYA İNECEK

Mevcut haliyle 1 saat 36 dakika süren ayrım-Tirebolu yolunu 55 dakikaya indirecek yeni projede yol boyunca en uzunu 2 bin 905, en kısası 110 metre olacak şekilde 23 kilometre uzunluğunda 36 adet yeni tünel ve bin 941 metre uzunluğunda 19 adet yeni köprü ve viyadük planlanıyor.


Doğu Anadolu’dan Karadeniz...