04 / 05 / 2024

Kuru mülkiyet satışı nasıl yapılır

Kuru mülkiyet satışı nasıl yapılır

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında kalan mirasta hissenin kuru mülkiyet satışı nasıl yapılır olarak sorusunu cevaplandırdı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Kuru mülkiyet satışında harç oranı!

Kuru mülkiyet, bir taşınmaz üzerinde kullanma ve yararlanma hakkı olmadan, o taşınmaza sahip olmaya karşılık geliyor ve bu mülkiyet şeklinin değeri bulunuyor. Peki, kuru mülkiyet satışında harç oranı ne kadardır?

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, yeni mülkiyet sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki yeni mülkiyet sistemi konut fiyatlarını düşürecek mi? İşte yanıtı..

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Müşterek mülkiyet satışı!

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Kanun Teklifi!

COVID-19 Salgınının Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince Hazineye ait taşınmazları satın almak suretiyle başvurarak taksit ödemelerine başlayan kişilerin taksit ödemelerinin ertelenmesi amaçlanıyor.

Türkiye'de yabancı mülkiyet sayısı 300 bini geçti!

Yabancılara yapılan konut satışı 2019'un ilk çeyreğinde arttı. Nisan ayında satışlar sonrası toplam yabancı mülkiyet sayısı 301 bin 148 oldu...

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Sultanbeyli'deki mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sultanbeyli'deki mülkiyet sorununun çözülmesi amacıyla, fiili kullanıcıların, kullandıkları bu alanları satın almalarına imkan sağlanacak..

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, özelleştirme kapsamında yapılan kamuya ait mülkiyet satışları Başbakan Yıldırım'a sordu..

Ordu'da miras yoluyla mülkiyet devri işlemleri konuşuldu!

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli” düzenlendi.

Ünye'de mülkiyet sorunu çözülüyor!

Ünye’de şahısların kullandığı, ancak mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan parsellerin şahıslara satılarak devredilmesiyle ilçede kangren olan mülkiyet sorunu çözümleniyor.

Kuru mülkiyet satışı nasıl yapılır Haberi

Kuru mülkiyet satışı nasıl yapılır

Bir konuyu araştırırken sizin yazınızı gördüm ve aşağıdaki konuda yardımınızı rica ediyorum. Büyükannemin arsası var. Dört de çocuğu var. Arsasını "Ölene kadar onun, öldükten sonra benim" olmak üzere bana vermek istiyor. Bu, nasıl olur? • M.D. 



Okuyucumun bahsettiği "Ölene kadar benim öldükten sonra senin" sözü bir hukuki durumun halk arasındaki anlatımı. Bu, gayrimenkulün kuru mülkiyetini sana vereyim, intifa hakkı bende kalsın demek. Bir gayrimenkulün yararlanma hakkı ile mülkiyeti birbirinden ayrılabilir. Bu hukuki bir durumdur. Bir gayrimenkulün sahibi, birilerine intifa hakkını devredebilir, bu halde intifa hakkı sahibi bu gayrimenkulden yararlanır ama maliki olmaz. Veya kuru mülkiyetini devredebilir, bu durumda intifa hakkını muhafaza eden kişi ölene kadar yararlanma hakkına sahip olur ama mülkiyeti devrettiği için malik olmaktan çıkar, işte büyükanne de torununa...