07 / 05 / 2024

kuru mülkiyet tapu oranı

kuru mülkiyet tapu oranı

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı olarak ayrılan mülkiyet konusu tapu üzerinde de değişiklik gösteriyor. Peki mülkiyet üzerindeki kuru mülkiyet satış oranı nedir? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Müşterek mülkiyet satışı!

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

Şanlıurfa Eyyübiye'deki tapu ve mülkiyet sorunları mecliste!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki tapu ve mülkiyet sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesindeki mülkiyet sorunu çözülüyor!

1986'da İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması yapılan,18.02 bölgesi olarak bilinen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 senelik mülkiyet sorunu vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması kaydıyla çözüme kavuşturuluyor.

Sultanbeyli'deki mülkiyet ofisine başvurular yağdı!

Son zamanlarda tapu haberlerinin gündeme gelmesiyle birlikte mülkiyet ofisine başvuran ve yeriyle ilgili fiyatları gören vatandaşların başvuruları arttı.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Sultanbeyli'de Mülkiyet Ofisi açıldı!

Sultanbeyli Belediyesi, mülkiyet sorununu çözmek ve tapu işlemleri sürecini hızlandırmak için Mülkiyet Ofisi'ni hizmete açtı...

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Beykoz'un imar ve mülkiyet sorunu çözülecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Tokatköy’de vatandaşlarla bir araya geldi. Aydın, ''Beykoz'un imar ve mülkiyet sorununu çözeceğim'' diye konuştu.

Bolu'da mülkiyet sorunu çözülecek!

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, 18'inci maddenin tarım alanlarında değil, şehrin güzelleştirilmesi ve mülkiyet sorununun çözülmesi için kullanılacağını açıkladı. 

kuru mülkiyet tapu oranı Haberi

kuru mülkiyet tapu oranı

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı mülkiyet konusu dahilinde iki ayrı haktır. Bu iki hak ayrı kişilerde olabilir. Kuru mülkiyet sahibi söz konusu gayrimenkul üzerinde yararlanma ve kullanma hakkına sahip değildir. Ancak kuru mülkiyet sahibi dilerse gayrimenkulünü intifa hakkı saklı kalmak üzere satışını gerçekleştirebilir. Tapu üzerindeki kuru mülkiyet hakkını başka birine devredebilir. 



Gayrimenkule ait emlak beyannamesini intifa hakkı sahibi beyan eder.  Emlak vergisinin ödemesini de intifa hakkı sahibi gerçekleştirir. Kuru mülkiyet sahibi taşınmazın maliki olmakla birlikte taşınmazı kiraya veremez, intifa sahipliğini iptal edemez. Peki tapu üzerindeki kuru mülkiyet satış oranı nedir? Kuru mülkiyetin taşınmaz üzerindeki satış oranı taşınmazın emlak beyannamesinde belirlenen bedeli üzerinden üçte biridir. İntifa hakkının taşınmazın değerine oranı da üçte ikidir.



İntifa hakkının süresi eğer sözleşme üzerinde bir süre belirlenmemişse...