09 / 05 / 2024

kuru mülkiyeti kim kullanır

kuru mülkiyeti kim kullanır

Kuru mülkiyet sahibi taşınmaz üzerinde hangi tasarruflara sahiptir? Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kullanabilir mi? Taşınmazı kiraya verebilir mi? sorularının cevapları detaylı olarak haberimizin içinde yer alıyor..

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Mülkiyeti devredilmiş daire geri alınabilir mi?

Kayıtsız şartsız mülkiyeti devredilmiş bir daireyi geri istemek için herhangi bir gerekçe yasalara göre kabul edilmiyor.

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

3 maddede kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek "3 maddede kat mülkiyeti nasıl kurulur" konusunu kaleme aldı...

8 maddede site yönetiminde kat irtifakı ve kat mülkiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde kat irtifakı ve kat mülkiyeti" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

4 başlıkta kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları konusunu kaleme aldı. İşte 4 başlıkta kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları...

16 maddede sitelerde kat irtifakı ve kat mülkiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde  kat irtifakı ve kat mülkiyeti" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

15 maddede kat mülkiyeti terminolojisi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyeti terminolojisi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Meclis'ten geçen imar barışı uygulaması ile iskansız yapılara Yapı Kayıt Belgesi, alınabilecek. Peki, imar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Kat mülkiyeti projeleri elektronik ortamda yapılabilecek!

Meclis'e sunulan yeni Torba Tasarısına göre, kat mülkiyeti için hazırlanan onaylı mimari proje elektronik ortamda da gönderilebilecek..

kuru mülkiyeti kim kullanır Haberi

kuru mülkiyeti kim kullanır

Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kullanabilir mi?



Herhangi bir malın intifa hakkı ayrı kuru mülkiyeti ayrı kişilerde olabilir. Gayrimenkullerde bu durum tapu kütüğüne tescil edilir. İntifa hakkı ayni haktır ve mülkiyet hakkı gibi korunur. Dolayısıyla intifa hakkı sahibi bu gayrimenkulün mülkiyetini devretmek dışında her türlü tasarrufu yapabilir. İster kiraya verir, ister kendi kullanır, isterse boş tutar. Hatta gayrimenkule ait emlak beyannamesini intifa hakkı sahibi verir emlak vergisini öder. 



Kuru mülkiyet sahibi asıl malik olmakla beraber taşınmazı (ev, bağ, bahçe, tarlayı) kullanamaz, sürüp ekemez, meyvelerini toplayamaz, kiraya veremez. Bu haklar intifa hakkının süresi boyunca veya hak sahibinin ölümüne kadar intifa hakkının süresi boyunca veya hak sahibinin ölümüne kadar intifa hakkı sahibine aittir. Kuru mülkiyet sahibi isterse kuru mülkiyeti başkasına satabilir. Ancak intifa hakkı...