08 / 05 / 2024

kurum kazancından indirilemeycek giderler

kurum kazancından indirilemeycek giderler

Kurumlar vergisi kanunu gereğince indirim olarak değerlendirilmeyen giderler de bulunuyor. Peki, kurumlar vergisinde indirilemeyecek giderler nelerdir? Kurumlar vergisinde hangi giderler indirilmez? İşte kanun kapsamındaki esaslar...

Murat Kurum'a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane'deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından “İki yılda bitecek” denen Kâğıthane’deki konut projesi hem 28 konut eksik inşa edildi hem de iki sene gecikti. İşte mağdurların açıklamaları...

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Mekur İnşaat Otomotiv Metal Elektrik Lojistik Limited Şirketi kuruldu!

Mekur İnşaat Otomotiv Metal Elektrik Lojistik Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Kurum tarafından kuruldu.

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar en alt sıralarda yer aldı.

Bu kurumlardan yatmış para olabilir! İşte hemen sorgula ve paranı çek!

Hesaplarınızı kontrol etmenizde fayda var. Çünkü bu kurum tarafından hesabınıza para girişi olmuş olabilir. İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle..

ABD ticaret hatasından sonra bildirdi! İşte Barclays'ın yıllık kârındaki keskin düşüş!

İngiliz borç veren kurum Barclays, maliyetli ABD ticaret hatasından sonra yıllık net karında yüzde 19 düşüş bildirdi ayrıca şirketin hisselerinde yüzde 8 düşüş gözlendi.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Türkiye'yi derinden sarsan ve sınır ötesi yapan Kahramanmaraş depremi ile ilgili Bakan Kurum kritik bir bilgi paylaştı. Arda arda 2 kere yaşanana zelzelenin verdiği tahribattan bahsedip, 3. kere deprem olması halinde ne kadar binanın yıkılacağından bahsetti.

TL, dolara karşı yine mağlup! Yıl başından bu yana TL dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Türk Lirası, ABD Doları karşısında erimeye devam ediyor. Bazı gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki kazancı yükselirken, TL yıl başından bu yana dolara karşı yüzde 0,53 oranında değer kaybetti.

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Yeni Evim konut kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! 0.69 faizli krediye nasıl başvurulur? Hemen detaylara bakın

​​​​​​​Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından detayları açıklanan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" çerçevesinde başvurular bugün resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Başlıyor... Yeni Evim kampanyasında büyük gün yarın!

Nureddin Nebati ile Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyası yarın başlıyor.

İkinci el konut almak isteyenler dikkat! Bakan Kurum’dan müjdeli haber geldi!

Sıfır konut kampanyasına katılamayanlar ikinci el fiyatlarını araştırırken, hükümet kanadından bu kişiler için sevindirici bir haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut almak isteyenler kredi almalarının önünün açılacağını duyurdu.

kurum kazancından indirilemeycek giderler Haberi

kurum kazancından indirilemeycek giderler

Kurumlar vergisinde indirilemeyecek giderler nelerdir?

Kurumlar vergisi kanununa göre, sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları kurumlar vergisine tabi tutuluyor.


Kurumlar vergisinde bazı giderler, kurum kazancından düşülüyor. Buna karşın indirim olarak değerlendirilmeyen giderler de bulunuyor. Peki, kurumlar vergisinde indirilemeyecek giderler nelerdir?


Kurum kazancının tespitinde aşağıdaki indirimlerin yapılması kabul edilmez:

a) Öz sermaye üzerinden ödenen veya hesaplanan faizler.


b) Örtülü sermaye üzerinden ödenen veya hesaplanan faiz, kur farkları ve benzeri giderler.


c) Transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü olarak dağıtılan kazançlar.


ç) Her ne şekilde ve ne isimle olursa olsun ayrılan yedek akçeler (Türk Ticaret Kanununa, kurumların kuruluş kanunlarına, tüzüklerine, ana statülerine veya sözleşmelerine göre safî kazançlardan ayırdıkları tüm yedek akçeler ile Bankacılık Kanununa...