28 / 04 / 2024

kurumlar vergisi yükseltildi mi

kurumlar vergisi yükseltildi mi

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kurumlar vergisi gözden geçirilmeli!

Nisan ayı kurumlar için yıllık beyanname dönemi oluyor. Peki kurumlar vergisi değişmeli mi? Daha başarılı bir beyanname süreci uygulanabilir mi?

Kurumlar vergisindeki artış 3'üncü döneme kaldı!

Ekonomiye ilişkin TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba kanun teklifinin en tartışmalı kısmı olan kurumlar vergisini yüzde 25’e çıkaran maddenin yürürlük tarihi değiştirildi. Ancak yıl sonunda toplam vergi yükü değişmeyecek ve mükellefler yılın tamamı için yüzde 25 üzerinden vergi ödeyecek.

Kurumlar vergisindeki artışa sektörden tepki!

Cuma günü TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba kanun teklifinde yüzde 20 olan Kurumlar Vergisi oranının 2021 için yüzde 25’e yükseltilmesi isteğine hem vergi dünyasından hem reel sektörden tepki gösterildi.

Kurumlar vergisinde sürpriz artış!

AK Parti'nin sunduğu teklife göre; yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor.

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayımlanan yönetmelikle faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi...

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretlerde değişikliğe gidildi. Böylece kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları tek tek belli oldu. İşte o rakamlar...

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...

Kurumlar vergisini kimler öder? 2023 vergisi ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kurumlar vergisi artırıldı mı? Kurumsal vergisi ne kadar? soruları merak ediliyor. Peki kurumlar vergisini kimler öder? Kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? İşte 2023 kurumlar vergisi ile ilgili detaylar...

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Aile Bakanlığı resmen tek tek duyurdu! O ödemeler 2 bin 992 liradan 4 bin 500 liraya yükseltildi! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı resmen tek tek duyurdu... O ödemeler 2 bin 992 liradan 4 bin 500 liraya yükseltildi... Hemen bakın...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Kentsel dönüşüm kredilerinde limit arttı! Faiz destek oranı da yükseltildi! Hemen bu rakamlara bakın!

Kentsel dönüşüm için hak sahipliği bazında destek sunulacak kredi anapara tutarı için üst limitler resmen artırıldı. Bu kapsamda faiz destek oranı da yükseltildi. Yeni rakamlar nasıl oldu? 

kurumlar vergisi yükseltildi mi Haberi

kurumlar vergisi yükseltildi mi

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bulunan Amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla, kurumlar vergisi kanununa geçici bir madde ilave edildi. 

Maddeye göre, halen yüzde 20 olarak uygulanan kurumlar vergisi, 2021 yılındaki kurum kazançları için yüzde 25, 2022 yılının kurum kazançları için ise yüzde 23 olarak hesaplanacak. Bu oranlar özel hesap dönemi tayin edilen kurumlar için ilişkili yıl içinde başlayan hesap dönemleri ile ilgili kazançlarında uygulamaya alınacak.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Kurumlar vergisindeki yeni düzenleme, 1 Temmuz’dan itibaren verilecek olan beyannamelerden başlayacak şekilde ve 1 Ocak tarihinden itibaren başlayan vergilendirme...