02 / 05 / 2024

Kurumlar vergisi yüzde kaç

Kurumlar vergisi yüzde kaç

Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları için ödenen kurumlar vergisi ne kadar? İşte 2014 kurumlar vergisi oranları...

Kurumlar vergisi oranı yüzde kaçtır?

Kurumlar vergisi mükellefleri tarafından Nisan ayında ödeniyor. Peki, kurumlar vergisi oranı yüzde kaçtır? Kurumlar vergisi oranı ne zaman değişti? İşte kurumlar vergisi oranları 2014 yılı...

Kurumlar vergisi oranı!

Kurumlar Vergisi Kanununa göre yılın belli dönemlerinde ödenmesi gereken kurumlar vergisi nasıl hesaplanıyor? Kurumlar vergisi oranı 2013 bilgileri ve konu ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Emlak vergisinde yüzde 61.5'lik rekor artış!

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

Gayrimenkulü olanlara emlak vergisi ile ilgili şok haber geldi. 2024 yılının başında emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Vakıf üniversitelerinin ücretlerine yüzde 150'ye varan zam! 400 bin lira isteyen okullar var! 

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre üniversitelerin ücret oranını belirlemede önlerinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Bu yıl yapılan zamlar ise yüzde 150'ye kadar ulaşırken, öğrencilerin tepkisine de neden oluyor. 

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Borsa İstanbul’da bu senenin başından bu yana kayıp yüzde 16,18’i buldu. Uzman kurumların hazırlamış oldukları raporlarda seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla fiyatlamalar üzerindeki baskının azalacağı belirtiliyor.

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Bakanın açıklamasına rağmen özel okullardaki zam yüzde 200’leri aştı, veliler isyanda!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in dün yaptığı, “Özel öğretim kurumları için zam oranlarını haftaya belirleyeceğiz” açıklamasına rağmen, özel okullarda zam oranlarının yüzde 200’leri bulduğunu belirten veliler isyan etti!

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

MTV’de yüzde 60’ı aşkın zam yolda! İşte zammın sebebi

2022 bütçesinde hedeflenen Motorlu Taşıtlar Vergisi geliri 24 milyar Türk Lirasıyken bu gelir 2023’te beklenen gelir 38 milyar 787 milyon Türk Lirası olarak hedeflendi. Bu rakamlar ise MTV gelirinin yüzde 64 artırılmak istendiğini gösteriyor.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

Bu iddia yeri göğü inletecek! Finansal kurumların yüzde 76'sı 2025 yılına kadar kripto kullanacak!

Ripple'ın ödemeler için blok zinciri kullanmakla ilgilenen finansal kurumların yüzdesini araştıran yeni bir raporu, bunların dörtte üçünden fazlasının 2025 yılına kadar kripto para birimi kullanmayı planladığını gözler önüne serdi.

Kurumlar vergisi yüzde kaç Haberi

Kurumlar vergisi yüzde kaç

2014 kurumlar vergisi oranları!

Kurumlar vergisinin konusuna Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları giriyor. Peki kurumlar vergisi yüzde kaç ödeniyor?


Bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen kazanç için ödenen kurumlar vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. 1 Nisan itibarıyla başlayan beyanname verme dönemi 25 Nisan'da son buluyor. Buna göre kurumlar vergisi mükelleflerinin iki haftadan az zamanları bulunuyor.


Kurumlar vergisi ne kadar ödenecek?

Kanun gereğince; Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden % 20 oranında alınıyor.


Kurumlar vergisi mükelleflerince, (dar mükellefiyete tâbi kurumlarda ticarî ve ziraî kazançlarla sınırlı olarak) câri vergilendirme döneminin kurumlar vergisine mahsup edilmek üzere Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre ve câri dönemin kurumlar vergisi oranında geçici...