02 / 05 / 2024

kurumlar vergisinde birleşme

kurumlar vergisinde birleşme

Kurumlar vergisi kanununa göre, bazı kurumların bir sene içerisinde elde ettikleri gelirler ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları kurumlar vergisine tabi tutuluyor. Kurumlar vergisinde birleşme esasları...

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Kurumlar vergisi için artan oranlı tarife önerisi!

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde yapılması firmaları negatif yönde etkileyebilir. Kurumlar vergisindeki artış, beklenen faydayı sağlamayacak. Kurumlar vergisinde gelir vergisine benzer şekilde artan oranlı bir vergi tarifesi uygulanabilir.

Kurumlar vergisinde geri adım atılmayacak!

Cuma günü TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde öngörülen kurumlar vergisinin yüzde 25’e yükseltilmesine ilişkin hükmün, geriye dönük yürüyecek olmasına yönelik gelen eleştirilere rağmen, ekonomi yönetiminin bu alanda geri adım atmayacağı belirtildi. 

Gürsel Baran'dan kurumlar vergisi açıklaması!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kurumlar vergisinde öngörülen artışın işletmelere yük oluşturacağını belirtti.

Kurumlar vergisinde sürpriz artış!

AK Parti'nin sunduğu teklife göre; yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor.

Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 11’inci maddesi uyarınca bazı indirimler kanunen kabul edilmiyor. O indirimler neler? Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil? İşte detaylar...

Kurumlar vergisine indirim geliyor!

Hükümet 2021 yılı ve sonrasında uygulanmak üzere kurumlar vergisinde 'sürpriz bir oran' üzerinde çalışıyor. Kurumlar Vergisi'nde oran, ciro kriterleri baz alınarak yüzde 15 ile 18 arasında değişecek. Bu kapsamda uygulanacak oranlara 10 milyon lira sınırı getirileceği belirtildi.

Sürpriz indirim! Kurumlar vergisine 'ciro' düzenlemesi!

Hükümet 2021 yılı ve sonrasında uygulanmak üzere kurumlar vergisinde 'sürpriz bir oran' üzerinde çalışıyor. Kurumlar Vergisi'nde oran, ciro kriterleri baz alınarak yüzde 15 ile 18 arasında değişecek. Bu kapsamda uygulanacak oranlara 10 milyon lira sınırı getirileceği öğrenildi.

Servet GYO ve Deks Yatırım'ın birleşme işlemleri tescillendi!

Servet GYO'nun Deks Yatırım A.Ş. ile "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" işlemine ilişkin İstanbul Ticaret Odasına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve tescil işlemi tamamlandı. Bu işlem sonucunda Deks Yatırım A.Ş. tüm borç ve alacakları ile birlikte küll halinde Servet GYO'ya devroldu.

Servet GYO ile Deks Yatırım resmen birleşti! 

Servet GYO hisselerinin yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki durumundaki Deks Yatırım A.Ş. ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnine onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi...

Servet GYO birleşme işlemine ilişkin güncellenen evrakları yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birleşme işlemine ilişkin güncellenen evraklar ile ilgili açıklama yaptı...

Servet GYO, Deks Yatırım ile birleşti!

Servet GYO hisselerinin yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki durumundaki Deks Yatırım A.Ş. ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemlerine ilişkin 15 Aralık 2019 tarihinde Yönetim Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı.

kurumlar vergisinde birleşme Haberi

kurumlar vergisinde birleşme

Kurumlar vergisinde birleşme!

Kurumlar vergisi kanununa göre, bazı kurumların bir sene içerisinde elde ettikleri gelirler ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları kurumlar vergisine tabi tutuluyor. 


2013 yılına ilişkin gelirlerin vergisi, bu sene Nisan ayında ödeniyor. Vergi için ilk olarak ayın 25'ine kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Verginin son ödeme günü ise 30 Nisan oluyor.


Kurumlar vergisi kanununa göre birleşme..

Bir veya birkaç kurumun diğer bir kurumla birleşmesi, birleşme nedeniyle infisah eden kurumlar bakımından tasfiye hükmündedir. Ancak, birleşmede tasfiye kârı yerine birleşme kârı vergiye matrah olur.


Tasfiye kârının tespiti hakkındaki hükümler, birleşme kârının tespitinde de geçerlidir. Şu kadar ki, münfesih kurumun veya kurumların ortaklarına ya da sahiplerine birleşilen kurum tarafından doğrudan doğruya veya dolaylı olarak verilen değerler, kurumun tasfiyesi halinde ortaklara dağıtılan değerler yerine geçer. 


Birleşilen...