16 / 05 / 2024

kurumlar vergisini kim öder

kurumlar vergisini kim öder

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ve iş ortaklıkları kurumlar vergisine tabi tutuluyor. Peki, kurumlar vergisini kimler öder? İşte yanıtı...

Kurumlar vergisini kimler öder? 2023 vergisi ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kurumlar vergisi artırıldı mı? Kurumsal vergisi ne kadar? soruları merak ediliyor. Peki kurumlar vergisini kimler öder? Kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? İşte 2023 kurumlar vergisi ile ilgili detaylar...

Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisini kim öder?

Konaklama Vergisi Tebliğ Taslağı Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Taslakta Konaklama Vergisine dair detaylar yer aldı. İşte detaylar!v

Bu promosyon çok konuşulacak! Maaş promosyonlarında ortalık kızıştı! Kim kaç lira promosyon alıyor? Hemen bakın!

Polis maaş promosyonunda ortalık kızıştı. Günlerdir gündemden düşmeyen polis promosyonları için yetkililerden peş peşe açıklamalar geliyor. Kamu kurumlarının yüksek promosyonları Emniyette tepkiyle karşılandı. Peki kim kaç TL promosyon alıyor? Bu promosyon çok konuşulacak! Hemen bakın! 

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Kurumlar vergisindeki artış 3'üncü döneme kaldı!

Ekonomiye ilişkin TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba kanun teklifinin en tartışmalı kısmı olan kurumlar vergisini yüzde 25’e çıkaran maddenin yürürlük tarihi değiştirildi. Ancak yıl sonunda toplam vergi yükü değişmeyecek ve mükellefler yılın tamamı için yüzde 25 üzerinden vergi ödeyecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'emlak vergisi' çıkışı!

Muhtarlarla video konferans toplantısında buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Emlak vergisini kim alıyor? Belediye başkanı. Yüzde 1'ini de size versin kardeşim. Yüzde 1'i de muhtarların bütçesi olur'' dedi. 

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi mükellefi kullanıcı oluyor. Peki, kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder? İşte yanıtı...

İşyeri çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisini belediyenin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, verginin mükellefi kimdir? İşyeri çevre temizlik vergisini kim öder?

kurumlar vergisini kim öder Haberi

kurumlar vergisini kim öder

Kurumlar vergisini kimler öder?

Kurumlar Vergisi Kanunu hükümlerine göre sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ve iş ortaklıkları kurumlar vergisine tabi tutuluyor. 


Kurumlar vergisi mükellefi..

Sermaye şirketleri: 

29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ile benzer nitelikteki yabancı kurumlar sermaye şirketidir. Bu Kanunun uygulanmasında, Sermaye Piyasası Kurulunun düzenleme ve denetimine tâbi fonlar ile bu fonlara benzer yabancı fonlar sermaye şirketi sayılır.


Kooperatifler: 

24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa veya özel kanunlarına göre kurulan kooperatifler ile benzer nitelikteki yabancı kooperatifleri ifade eder.


İktisadî kamu kuruluşları: 

Devlete, il özel idarelerine, belediyelere, diğer kamu idarelerine ve kuruluşlarına ait veya bağlı olup, faaliyetleri devamlı bulunan ve birinci ve ikinci fıkralar dışında...