08 / 05 / 2024

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor mu

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor mu

Kuşadası Belediyesi tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi Kemer Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor.

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Aydın Kuşadası'nda 3.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Aydın İli, Kuşadası, Soğucak Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 316 bin 425 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 19 Temmuz 2018 olarak belirlendi. 

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Kuşadası Cahirsma Otel'ine kaçak yapı davası!

İçişleri Bakanlığı, 5 yıldızlı Kuşadası Cahirsma Otel’in sahiplerine haksız menfaat sağladığı suçlamasıyla Başkan Kayalı hakkında soruşturma izni verdi.

Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi başlıyor!

Kuşadası Belediyesi’nin GEKA’dan aldığı destek ile hazırladığı “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi”nin yaşama geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Kuşadası'ndaki 11 tarihi ev restore ediliyor!

Kuşadası Belediyesi, geleneksel kent dokusunun korunması ve tescilli yapıların restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile geçtiğimiz yıl başladığı projelendirme çalışmalarına devam ediyor.

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi Kemer Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor.

Kuşadası Güvercinada projesinde son durum ne?

Kuşadası Belediyesi, tarihi Güvercinada'nın restorasyonu başta olmak üzere, pek çok projeyi hayata geçiriyor. Spor Rekreasyon Alanı ve Kültürel Rota hamlesinin yanı sıra Çocuk Korosu ve Kadın Tiyatrosu gibi sosyal adımlar dikkat çekiyor...

Kuşadası tarihsel doku projesinin ikinci aşaması tamamlandı!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile sürdürülen rölöve ve restorasyon projesinin ikinci aşamasında tarihi çevre değerlendirme çalışmaları tamamlandı.

Kuşadası Belediye Meclisi'nden tarihi doku kararı!

Kuşadası Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda geleneksel kent dokusunun korunması ve eski Kuşadası evlerinin restore edilerek turizme kazandırılması ile ilgili olarak önemli kararlar alındı.

Kuşadası Kültür Merkezi açıldı!

Kuşaası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanan tarihi bir ev üzerinde Kuşadası Belediyesi ve Aydın Valiliği İl Özel idaresi tarafından inşaatına başlanan Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi.

Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi!

KEGEV’e bağışlanan tarihi bir ev üzerinde 2013 yılında M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı döneminde Kuşadası Belediyesi ve Aydın Valiliği İl Özel İdaresi tarafından inşaatına başlanan Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi.

Kuşadası'nda Kesedağı ve Tarihi Bisiklet Yolu projelerine hız verilecek!

Kuşadası'nda Kaymakamlığın Kesedağı ve Tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri Pine Bay otelde yapılan kapanış toplantısında bir kez daha ele alındı.

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor mu Haberi

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor mu


Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tarihi Su Kemeri Parkı, Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan projeye uygun olarak yenileniyor. Çalışmalar kapsamında yürüyüş yolları ve kaldırımlar sökülerek yeniden yapılırken, çim alan, pergoleler, otomatik sulama sistemi ve oturma grupları da bütünüyle değiştiriliyor. Çalışmaların en kısa süre içerisinde tamamlanması amacıyla Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.



Kuşadası...