11 / 05 / 2024

kütahya sit alanları

kütahya sit alanları

Kütahya İli, Gediz ilçesi sınırlarında bulunan bölgede yapılan incelemeler sonucunda sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kütahya Merkez'de 6 bölgede sit alanı ilan edildi!

Kütahya İli, Merkez İlçe'sinde belirlenen mahallelerde yapılan incelemeler sonucunda, sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Kütahya'da kentsel dönüşüm kararı!

Kütahya İli, Merkez İlçesi, Enne, İnköy ve Parmakören Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi...

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Manisa'daki sit alanlarına ilişkin 3 soru mecliste!

Manisa'daki kentsel, arkeolojik, tarihsel, kültürel ve doğal sit alanları hakkında 2002-2017 yılları arasında yapılan işlemler TBMM'de konu oldu..

Kütahya Merkez Parmakören'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kütahya İli, Merkez İlçesi, Parmakören Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Kütahya'da kentsel dönüşüm kararı!

Kütahya'nın Merkez İlçesi İnköy Mahallesi'nde bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğal sit alanlarında GES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte ilke kararı kapsamında yer alan hükümler..

NG Kütahya Seramik'ten Sapanca'ya 450 odalı otel!

Seramik ve porselen üretimiyle öne çıkan NG Kütahya Seramik, farklı iş alanlarında da büyüyor. Bu alanlardan biri de turizm.İki oteli bulunan ve İstanbul’da inşaatı süren otel projesi için Marriott’la anlaşan grup, dördüncü otelini de Sapanca’da açma planı yapıyor.

Kütahya kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kütahya'da Afet Riski Altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu kapsamında Bakanlar Kurulu kararı ile 12 mahalle ve 9 dere güzergahı 'Afet Riskli Alan" ilan edildi. Bu kapsamda kentte, kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı.

Kentsel sit alanlarında belediyeler devre dışı kalacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Güneydoğu’da stratejik öneme sahip Yüksekova ve Cizre’nin il yapılmasını içeren torba tasarı kabul edildi. Kentsel sit alanlarıyla ilgili yönetim planı kararlarında ilgili belediye veya birden fazla belediye artık devre dışı kalacak.

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

Sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarındaki taşınmaz, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Sit alanlarında takas nasıl yapılır?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarında yer alan taşınmaz mallar takasa konu olabiliyor. Peki, sit alanlarında takas nasıl yapılır? İşte sit alanı takas işlemleri..

kütahya sit alanları Haberi

kütahya sit alanları



KÜTAHYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR


43.04/30

Toplantı Tarihi ve No: 24.06.2015-115            

TOPLANTI YERİ: HİSARCIK

Karar Tarihi ve No: 24.06.2015-2478                                          

Kütahya İli, Çavdarhisar ve Gediz İlçeleri sınırları içerisinde bulunan (240-05) K.K Nolu Çavdarhisar-Abide Yolu yenileme ve genişletme çalışmalarında esas alınmak üzere 45+599,79-91+330 Km’leri arasında tescilli sit bulunup bulunmadığının ve tescilli sit varsa bunların durumunu gösterir belgelerin iletilmesinin istendiği Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğünün 14.04.2015 tarih ve 84113134-611.02/71941 sayılı yazısı kapsamında Kütahya Müze Müdürlüğü ve Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarınca yerinde yapılan inceleme sonucunda, Hoyratkaşı Höyük sit sınırlarında ve derecesinde değişiklik yapılması önerisine...