13 / 05 / 2024

Kütahya tarihi kale

Kütahya tarihi kale

Kütahya'da Bizanslılar tarafından yaptırılan, Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar döneminde de kullanılan tarihi kale restore edilecek. Saraçoğlu, Kütahya Kalesi'nin restorasyonunun belediyenin vizyon projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

TOKİ Kütahya Parmakören başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kütahya Parmakören projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Kütahya Merkez Parmakören son başvuru tarihi 2021!

TOKİ Kütahya Merkez Parmakören son başvuru tarihi 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kütahya Merkez Parmakören son başvuru tarihi 2021 ve proje detayları...

TOKİ Kütahya Altıntaş projesi 29 Temmuz'da satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Altıntaş 4. Etap projesinde yer alan 21 adet konut 29 Temmuz tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Kütahya Pazarlar TOKİ 2019 başvuruları 29 Temmuz'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Pazarlar 2019 projesi kapsamındaki daireler için başvurular 29 Temmuz tarihi itibariyle başlıyor.

TOKİ Kütahya İnköy Alt Gelir başvuruları sona eriyor!

TOKİ Kütahya Merkez İnköy Alt Gelir Grubu Konut Projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 372 adet konut bulunuyor.

TOKİ Kütahya Emet 219 konut ihalesi 6 Kasım'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kütahya İli, Emet İlçesi'nde yeni konut üretimine başlıyor. TOKİ Kütahya Emet 219 konut için ihale tarihi belirlendi.

Kütahya Tavşanlı TOKİ AGG son başvuru tarihi ne zaman?

Kütahya Tavşanlı TOKİ AGG son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. İşte Kütahya Tavşanlı TOKİ AGG son başvuru tarihi...

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017!

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017 belli oldu. 118 adet konutun kuralı olarak satışa sunulduğu proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi!

118 adet daireden meydana gelen TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu projesinde başvurular devam ediyor. Peki, TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu kura!

TOKİ tarafından Kütahya Tavşanlı’da Alt Gelir Grubu için inşa edilen 118 konut kuralı olarak satılacak. İşte, TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu kura tarihi..

İşte Kütahya'nın tarihi konakları!

19 yüzyıl sivil mimarlık örneklerinden olan ve konut mimarisi bakımından Anadolu’nun ahşap mimari özelliklerini taşıyan Kütahya evleri, aslına uygun olarak hala yaşıyor. İşte o tarihi Kütahya konakları...

TOKİ Kütahya Simav başvuruları bugün başlayacak!

TOKİ Kütahya Simav başvuruları bugün başlayacak. Son başvuru tarihi 31 Mart 2016 olarak belirtilen projede minimum 10 bin 274 TL peşinat alınıyor.

Kütahya tarihi kale Haberi

Kütahya tarihi kale

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve encümen heyeti üyeleri, kalenin restorasyonu için İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yaptı. Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Saraçoğlu, Kütahya Kalesi'nin restorasyonunun belediyenin vizyon projeleri arasında yer aldığını söyledi.


Kalenin, çevre düzenlemesi, aydınlatma ve burçların onarım çalışmalarının yapılacağını belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Kütahya Kalesi, sahip olduğu 72 burçla Türkiye'de ikincidir. Bu bağlamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde her türlü girişimlerde bulunulacak. Kalenin, kapsamlı bir şekilde restore ettirilmesi için gerekli olan jeolojik ve jeoteknik raporların hazırlanmasına yönelik karar alındı. Bu kapsamda, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, İzmir Röleve ve Anıtlar Kurulu ile belediyemizden yaklaşık maliyete ilişkin komisyon kurulması ve bu müdürlüklerden görevlendirme yapılması kararlaştırıldı."


TOKİ...