28 / 04 / 2024

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisi

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisi

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak illerden biri.

Kütahya Tavşanlı'da 22.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Tavşanlı İcra Dairesi, Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Dağçeşme Mahallesi, Kızılkayaaltı Mevkii, 1877 ada 1 parseldeki mezhaba binasını ve içindeki teknik ekipmanlarını 22 milyon 1 bin 960 TL'ye icradan satıyor...

TOKİ Kütahya'da 2 yeni okul inşa edecek!

Kütahya İli, Merkez İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi (Atatürk MTAL) 24 Derslikli Eğitim Binası, Tavşanlı İlçesi Ulucami Mahallesi (Tavşanlı Anadolu Lisesi) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Kütahya Belediyesi 2019'un ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi!

Kütahya Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Meclis Üyelerine tanıtımı ve 2019'un ilk Belediye Meclis toplantısı yapıldı.

Kütahya Belediyesi yeni hizmet binasında sona gelindi!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, inşaat çalışmalarında sona gelinen Belediye yeni Hizmet binasını inceledi.

Kütahya İŞKUR yeni hizmet binasında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşaatına başlanan Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü binasının yapımı tamamlandı. İŞKUR, yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Kütahya Belediyesi yeni hizmet binasında son durum!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediye yeni hizmet binasının inşaatını denetleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kütahya muhtarlık binası açıldı!

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından onarımı yapılan Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı İnceğiz köyü muhtarlık binası törenle hizmete açıldı.

Kütahya Belediyesi yeni hizmet binası yükseliyor!

Yapımına Eylül 2016 tarihinde başlanan Kütahya Belediyesi yeni hizmet binası hızla yükseliyor.

Kütahya'nın yeni hizmet binası 2018'de tamam!

Kütahya Belediyesi tarafından yapımına başlanılan yeni hizmet binasının inşaatı devam ediyor. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, binanın inşaat süreci hakkında bilgiler verdi.

Kütahya'ya yeni hizmet binası!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya yeni hizmet binasının 2018 Mayıs ayında hizmete gireceğini açıkladı.

Karabük Valilik binası inşaatında sona gelindi!

Karabük Valiliğine tahsis edilen eski belediye binasında çalışmalar tüm devam ediyor. Mevcut Valilik binasının ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle Karabük Belediyesi ile protokol imzalanmıştı.

Kütahya Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası!

Kütahya’da, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü’ne yeni bir hizmet binasına yapılacağı bildirildi. AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Kütahya’mızdaki kamu kurumlarını yeni hizmet binalarıyla buluşturmaya devam ediyoruz." dedi

Kütahya Teknopark binasının inşaatı başladı!

Kütahya Dumlupınar Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) binasının inşaat ruhsatının alınarak yapımına başlandığı bildirildi.

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisi Haberi

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisi

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin mimari akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak ilk illerden biri.


Türkiye'de Anadolu'daki beton blok görünümlü kamu binalarının yerini tarih kokan Osmanlı mimari stilinde yapılar alacak. İlk olarak Kütahya'ya yapılması planlanan yeni hükümet konağı İçişleri Bakanlığı'nın bu yılki yatırım programına alındı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, mevcut hükümet konağının yetersiz ve yıpranmış olması nedeniyle yeni binanın şehirdeki eski Atatürk İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alana yapılmasının planlandığını ve 2016 yılı İçişleri Bakanlığı yatırım programına alındığını kaydetti.


9 BİN 398 METREKARELİK TAŞ BİNA


İnşa edilecek hizmet binasının taş bina olacağını ve eski Osmanlı mimarisindeki hükümet konaklarına benzeyeceğini belirten Vali Yılmaz, “Kütahya Valiliği yeni...