02 / 05 / 2024

Kutludüğün meydanı

Kutludüğün meydanı

Mamak Belediyesi, Kutludüğün Mahallesi'nde yapımına başladığı köy meydanını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatları haftaya hızlı girdi. Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

Meydan Başakşehir'deki konut sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Meydan Başakşehir projesinde konut satışı değişti. İşte Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir projesinin tüm detayları...

O ilde 26 bin TL'den başlayan fiyatlarla 137 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Balıkesir ili Altıeylül Belediyesi, Çukurhüseyin, Tayyipler, Balıklı, Berekektli, Çamköy, Dallımandıra, Dereköy, Gökköy, Halalca, Hasan Basri Çantay, Konakpınar, Kutludüğün, Kuyualan, Kürse, Macarlar, Nergiz ve Selimiye mahallelerindeki 137 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Arnavutköy Tayakadın, meydanına kavuşuyor!

Arnavutköy Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Tayakadın Meydan düzenleme çalışmalarının yüzde 70’lik kısmı tamamlandı.

Çengelköy’e otopark düzenlemesi!

İBB, Çengelköy’ün meydan ve yollarını tarihi görünümüne kavuşturmak için çalışma başlattı. Bölgedeki 20 dönüm büyüklüğündeki araziye otopark yapılacak.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Batman'a modern hizmet binası geliyor!

Batman’ın Meydan mahallesindeki PTT Başmüdürlüğü eski yeri, modern hizmet binası ile lojmana dönüştürülüyor.

Eminönü meydanı yeniden düzenleniyor!

İBB'nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Mısır Çarşısı Meydanı, Yeni Cami ve Üsküdar-Kadıköy-Boğaz iskelelerinin çevresi yeniden düzenleniyor

Ankara Kale Önü Meydanı düzenlemesinde sona gelindi!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında yürütülen Kale Önü Meydanı düzenlemesinde sona gelindi. Projedeki çalışmalar 1 ay içinde tamamlanacak.

Eminönü Meydanı yenileniyor!

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak.

Kutludüğün meydanı Haberi

Kutludüğün meydanı


Mamak Belediyesi, Kutludüğün Mahallesi'nde yapımına başladığı köy meydanını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Küp taştan yapılan köy meydanı içerisinde mini süs havuzu, çiçek parteri, oturma grupları, yeşil alan ve Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen köy kahvesi bulunuyor. Kent meydanı mahalle sakinlerinin de beğenisini kazandı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Yeni kent meydanımız Kutludüğün sakinlerine hayırlı olsun. Meydan yaz günlerinde gencinden yaşlısına toplanarak muhabbet edip zaman geçirebileceği mekan haline gelecek" dedi.


SELÇUKLU MİMARİSİ'NDE KÖY KAHVESİ

Dekoratif aydınlatmaların da kullanıldığı Kutludüğün Kent Meydanı yaklaşık 720 metrekarelik alana sahip. Alanın büyüklüğü bahçesi ve çevre düzenlemeleri ile birlikte 1500 metrekareye ulaşıyor. Tamamlanan meydan içerisinde bulunan ve dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Selçuklu Mimarisi ile yapılan köy kahvesi. 80 metrekare olarak inşa edilen köy kahvesi mahalle...