06 / 05 / 2024

kütük anlamı

kütük anlamı

Tapu kütüğü, kat mülkiyeti kütüğü gibi terimlerde karşımıza sık sık çıkan kütük ne demektir, detayları...

Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın

9 Şubat Perşembe dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar doların ne kadar olacağının araştırıyor. Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın!

Temettü nedir? Dağıtılması zorunlu mudur?

Borsaya yeni giren yatırımcıların merak ettiği temettü aslında şirketlerin elde ettikleri karın yatırımcıya ya da hissedarlara dağıtılması anlamına geliyor. Peki dağıtılması zorunlu mu? İşte yanıtı...

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Asgari ücret zammı falan derken analistlerden bomba tahmin!

Türkiye'de asgari ücret zammı konuşulurken, dünyanın sayılı yatırım bankaları arasında yer alan Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan enflasyon öngörüsü geldi. Banka, enflasyon için yüzde 80 rakamını verdi. Bu işçi için çok kötü olması anlamına geliyor.

Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Türkiye’nin ekonomi anlamında önemli müttefiklerinden bir olan Katar gelecek yılda 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdi. 

2020 sonunda yatak sayısı 28 bin olacak!

Türkiye sağlık anlamında bir devrim yaşıyor. Şehir hastaneleri bir bir açılmaya devam ediyor. Yeni açılack hastanelerle birlikte 2020 sonunda yatak sayısı 28 bin olacak...

İsveç'te tıklanma rekorları kıran o ev!

İsveç'in Kalmar şehrindeki bu satılık eve dışarıdan bakıldığında her şey olağan gibi görünüyor fakat evin içine girdiğinizde karşılaştığınız manzara ise tam anlamıyla büyüleyici..

Tüketim Kültürü, Reklamlar ve Konut sunumu 14 Kasım'da!

Tüketim kültürü perspektifinden konutun değişen anlamının sorgulanacağı 'Tüketim Kültürü, Reklamlar ve Konut sunumu' 14 Kasım günü, İLEM Konferans Salonu'nda Hümeyra Kılıç tarafından gerçekleştirilecek.

ERA Türkiye, Kıbrıs'ın master franchise yetkisini aldı!

ERA Gayrimenkul, hızla büyüyerek bugüne kadar 47 ofis satışı gerçekleştirdi. ERA Türkiye, şimdi de hem KKTC hem de Kıbrıs Rum Kesimi’nde ofis açma yetkisi anlamına elen ‘Kıbrıs Master Franchise’ hakkını aldı.

Süleyman Çetinsaya: Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildi!

Kentsel dönüşümle niteliksiz yapıların kaliteli yapılara dönüşmesi gerekiyor Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 17 Ağustos 1999'dan itibaren Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildiğini söyledi.

Körfez ülkeleri konut alımında Türkiye'yi tercih ediyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Türkiye'nin yabancılar için konut anlamında bir cennet haline geldiğini belirterek, "Özellikle körfez ülkelerinin konut alımı anlamında en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyoruz."dedi

Tapuda ifraz işlemi nedir?

İfraz sözlük anlamıyla ayrıma anlamına geliyor. Tapu üzerinde gerçekleşen ifraz işlemi nasıl yapılır? Tapuda ifraz işlemi için gerekli belgeler neler? Tapuda ifraz işlemi nedir?

Keller Williams Açık Ev'i ilk kez Türkiye'ye getirdi!

ABD emlak sektöründe sık başvurulan bir yöntem olan “ Open House ” ( Açık Ev ) etkinliği, gerçek anlamıyla Türkiye’de ilk kez Beyoğlu’nda hayata geçirildi.

kütük anlamı Haberi

kütük anlamı

Kütük ne demektir?

Kütük ne demektir, emlak terimi olarak kütük kelimesinin tanımı; Arazi, bağımsız bölüm, müstakil ve daimi irtifaklar ile bunların üzerinde kurulabilen hakların yazıldığı büyük boy defterlerdir. Tapu kütüğü, kat mülkiyeti kütüğü gibi...


Türk Medeni Kanunu'na göre kütükte yapılan işlemlerden birkaçı;

MADDE 46.- Tescile esas olan bir bildirimin doğru olmadığının tespit edilmesi veya kime ait olduğu bilinmeyen cesedin kimliğinin belli olması ya da gaiplik kararının kaldırılması sebepleriyle zorunlu olan değişiklikler, ilgilinin kütükteki kaydının düşünceler sütununa yazılarak yapılır.


MADDE 395.- Malik sağlığında yurda son verebilir.

Bunun için malik, tapu kütüğündeki kaydı sildirmek üzere bir dilekçeyle mahkemeye başvurur; bu istem mahkemece ilân olunur.

İlân tarihinden başlayarak iki ay içinde bir itiraz yapılmaz veya yapılan itirazın haksızlığı anlaşılırsa, mahkeme kütükteki kaydın silinmesine izin verir.


MADDE 735.- Tapu kütüğüne...