03 / 05 / 2024

Kuveytin Mühendis Kızları projesi

Kuveytin Mühendis Kızları projesi

Limak Vakfı’nın "Kuveyt’in Mühendis Kızları" adıyla Kuveyt’te başladığı proje, ikinci mezunlarını verdi. Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatında da staj yapan öğrenciler havalimanı inşaatında görev alacak.

Öğretmen, hemşire, polis, doktor, mühendis maaşları tam bu kadar olacak! Memurlara flaş rakamlar! Son dakika! 

Zamlı memur maaşları, Ocak ayına kısa bir süre kala merakla araştırılıyor. Peki öğretmen, hemşire, polis, doktor, mühendis maaşları yeni zamla kaç TL olacak? İşte o rakamlar...

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

2023’te mühendis maaşları ne kadar oldu? İşte en düşük ve en yüksek mühendis maaşları!

2023 yılında birçok kişi mesleklerine göre yeni maaşlarını araştırıyor. Bu mesleklerden biri de mühendislik. Yeni zammın ardından özelde ve kamuda çalışan mühendislerin maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 mühendis maaşları…

Aziz Yıldırım, Bodrum Yalıkavak’taki evini kızlarına bıraktı!

Şampiyonluğu kılpayı kaçıran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanları arasında yer alan Aziz Yıldırım, gözde tatil beldesi Bodrum Yalıkavak’ta bulunan evini kızlarına bıraktı.

Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti! 

Dikencik Çiftliği sahiplerinden, Galatasaray Liseli Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti. M. Memduh Gökçen ve Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

5 mühendis yıllar önce mezun oldukları liseyi yeniden inşa ediyor!

Balıkesir'de, deprem yönetmeliğine uygun olmadığı sebebiyle yıkılan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nden mezun olan 5 mühendis, okulun yeni binasının yapımında gönüllü olarak çalışıyor. 

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Avcu tarafından kuruldu.

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Avcu tarafından kuruldu.

Ebru Özdemir: Başarının temeli merak ve disiplin!

Dünya Kadınlar Günü Paneli'nde  konuşan Limak Yatırım ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, ''Türkiye'nin Mühendis Kızları Üniversite Programı’nın burs ve çok yönlü desteklerinden 4 yılda 310 kız öğrenci faydalandı" dedi.

Valilikten Mühendis Korkut Küçükcan'ın ölümü ile ilgili açıklama!

Gaziantep Valiliği mühendis Korkut Küçükcan'ın Akkent'teki cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan iskelenin çökmesi ve enkaz altında kalması ve 33 saat devam eden kurtarma çalışması ile ilgili açıklama yaptı. 

Mühendis Korkut Küçükcan için İMO'da tören düzenlendi!

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile 33 saat boyunca enkaz altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) tören gerçekleştirildi...

 MCS-Mühendis İnşaat'tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

MCS-Mühendis İnşaat Yönetim imzasını taşıyan Tashkent City, Taşkent'in merkezinde 80 hektarlık alana konumlandırılmış bir mega kentsel dönüşüm projesidir. Projenin en önemli öğesi “Plot 5” adıyla anılan “Hilton Otel ve Kongre Merkezi” projesinin üzerinde yer aldığı parseldir...

Kuveytin Mühendis Kızları projesi Haberi

Kuveytin Mühendis Kızları projesi

Türkiye’de 2015'te kadının toplumdaki rolünü güçlendirmek için başlatılan Türkiye’nin Mühendis Kızları projesinin kapsamında başlatılan Kuveyt'in Mühendis Kızları projesi ikinci mezunlarını verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2017'de Limak İnşaat, Kuveyt Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi kapsamında başlatılan programda 30 mühendis kız mezun oldu.

Limak İnşaat'ın başlattığı ve Türk müteahhitleri tarafından yurt dışında tek kalemde alınan en büyük iş olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatında da staj yapan öğrencilerin büyük bölümünün havalimanı inşaatında görev alacak.

Gerçekleştirilen törende 100 ülkede geçerli olacak Business Technology Education Council (BTEC) işletme ve liderlik sertifikası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Sertifikası ve Kuveyt Üniversitesi Sahada Eğitim Sertifikası alan öğrenciler programı 200 saat sürdü.

7 modülden meydana gelen eğitim, öğrencilerin özellikle liderlik, yönetim becerileri gibi alanlarını güçlendirecek...