04 / 05 / 2024

kuveyttürk kira sertifikası

kuveyttürk kira sertifikası

Kira sertikası, özellikle faizsiz gelir elde etmek isteyen muhafazakar kesime hitap ediyor olup henüz yaygınlaşmasa da önümüzdeki dönem büyük ilgi görecek gibi

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 155 milyon TL kira sertifikası sattı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 95 gün vadeli, 155 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası sattı.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 350 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı, TRDKTVK82110 ISIN kodlu, 97 gün vadeli, 350 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı. 

Bereket Varlık Kiralama'dan 20 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 20 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, yurt içinde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına ilişkin tavan başvurusunun onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldı.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 200 milyon TL kira sertifikası ödedi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama tarafından Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, TRDKTVK72111 ISIN kodlu, 93 gün vadeli, 200 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı.

Bereket Varlık Kiralama 420 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama tarafından azami 180 gün vadeli, planlanan tutar 300 milyon Türk Lirası olmak üzere, 420 milyon Türk Lirasına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için yapılan başvuru onaylandı.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 100 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı ve kaynak kuruluş olarak yer alacağı, TRDKTVK62146 ISIN kodlu, 84 gün vadeli 100 milyon TL nominal tutarlı yurt içi kira sertifikasının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı. 

Bereket Varlık Kiralama'dan 350 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 70 gün vadeli, planlanan tutar 250 milyon TL Türk Lirası olmak üzere, 350 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 77 gün vadeli, planlanan tutar 150 milyon TL Türk Lirası olmak üzere, 200 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 75 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 180 gün vadeli, planlanan tutar 50 milyon TL Türk Lirası olmak üzere, 75 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 225 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın 180 gün vadeli, planlanan tutar 150 milyon TL Türk Lirası olmak üzere, 225 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama 150 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama'nın 225 milyon Türk Lirasına kadar artırılabilecek 150 milyon Türk Lirası tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurt içinde ihracına ilişkin başvurusu SPK tarafından onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Bereket Varlık Kiralama'nın Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 225 milyon TL'sine kadar artırılabilecek 150 milyon TL tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurt içinde ihracına ilişkin başvurusu onaylandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

kuveyttürk kira sertifikası Haberi

kuveyttürk kira sertifikası


Kira sertifikaları, varlık kiralama şirketlerince (VKŞ) ihraç edilmekte. Türkiye'de kurulmuş bir VKŞ tarafından yurt dışında ihraç edilen kira sertifikalarından vadesine göre elde edilen gelir üzerinden farklı oranlar da spotaj(vergi kesintisi) yapılıyor. Buna göre;


-Vadesi 1 yıla kadar olan kira sertifikasından sağlanan gelirden yüzde 10,

-Vadesi 1 yıl ile 3 yıl arası olan kira sertifikasından sağlanan gelirlerden yüzde 7,

-Vadesi 3 yıl ile 5 yıl arası olan kira sertifikasından sağlanan gelirlerden yüzde 3,

-Vadesi 5 yıl ve daha uzun olan kira sertifikasından sağlanan gelirlerden yüzde 0 stopaj yapılıyor.


Kira sertifikası nedir


Sukuk ya da İslami bono olarak ifade edilen Kira Sertifikası için öncelikli olarak bir Varlık Kiralama Şirketi(VKŞ) kuruluyor. Türkiye'de kurulu olmayan VKŞ'lerin ihraç ettiği kira sertifikaları ile Türkiye'de kurulu olan ve yurt içinde ihraç edilen kira...