17 / 05 / 2024

kuzey afrika yatırım müsiad

kuzey afrika yatırım müsiad

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından, potansiyel iş fırsatları ve ortak yatırım imkanlarını araştırmak üzere Kuzey Afrika'da düzenlenen ticaret heyeti programlarından Türk iş adamları milyon dolarlık anlaşmalarla döndü...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Alanya ve Antalya’da yaptığı inşaatlarla kısa sürede hızla büyüyen ve ardından Bodrum, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Fenercioğlu A.Ş. şimdi de İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor. 

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi kuruldu! 

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 2 milyon 380 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gülibrahimoğlu tarafından kuruldu.

Kuzey Geliştirme Proje Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Geliştirme Proje Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de Murat Gülibrahimoğlu tarafından kuruldu.

TAV'dan Kuzey Makedonya'ya 49,7 milyon avroluk yatırım!

Yatırımlarına son sürat devam eden TAV Havalimanları Holding AŞ Kuzey Makedonya'ya 49,7 milyon avroluk yatırım yapacak.

Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul sektöründeki net görev ve tanımlamalarıyla sektörü daha verimli ve organize bir hale getiren Oğuz Taşpınar, Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 

Cevahir Şirketler Grubu'ndan Makedonya'ya 200 milyon dolarlık yatırım!

Cevahir Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni bir gayrimenkul yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Cevahir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Eser Cevahir, "Sun City isimli projemizin maliyeti 125 ile 200 milyon dolar arasında olacak” diyor.

Kapalı Maraş'a Marmarisli turizmcilerden yatırım isteği!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 46 yıldır kapalı olan ve 'Hayalet şehir' olarak bilinen Maraş'a, Marmarisli turizmcilerden yatırım yapma isteyi geldi...

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Peki Kuzey Kıbrıs’a neden yatırım yapmalısınız? 

Doğanlar Yatırım Holding yurt dışında 20 mağaza açacak!

Doğtaş ve Kelebek markalarıyla mobilyada mağaza yatırımlarını sürdüren Doğanlar Yatırım Holding, yurt dışında açacağı 20 mağazanın yanı sıra enerjide de yeni fırsatlar kovalıyor. Grubun başkanı Davut Doğan, Afrika'da biyoenerjide yatırım planladıklarını söylüyor.

kuzey afrika yatırım müsiad Haberi

kuzey afrika yatırım müsiad

MÜSİAD'dan  yapılan açıklamaya göre, Fas, Cezayir ve Tunus'u kapsayan ticaret heyeti programlarına katılan 250 Türk iş adamı yoğun ilgi gördü. Üç bine yakın ikili iş görüşmesinin yapıldığı toplantılar sonrası somut adımlar da atıldı.


- Cezayir’e ilk 5 yıldızlı termal tesis Türkiye'den


Sakarya'daki Taraklı Termal Tesisleri'nin bir benzeri Cezayir'de  yapılacak. Başkent Cezayir'e 60 kilometre uzaklıkta 500 dönüm arazi içine 5 yıldızlı olarak inşa edilecek olan termal tesis için Cezayirli firma 50 milyon  dolar yatırım yapacak.


- 50 milyon dolarlık AVM ve rezidans işi


Merkezi İstanbul'da bulunan AK Yapı İnşaat, Cezayir'in en büyük alışveriş merkezi (AVM) ve rezidansının yapımıyla ilgili ön anlaşma imzaladı. Cezayir'in Oran şehrinde yapılacak inşaatların maliyeti ise 50 milyon dolar. AK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, şirketin Paris'te bulunan merkezinde imzaların...