12 / 05 / 2024

kuzey akım

kuzey akım

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Rusya doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hattı üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı yarından itibaren üç günlüğüne duracak. Kesintinin uzun vadede doğal gaz fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kuzey Akım'ın kapatılmasının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının arttığına dikkat çekti. 

Kuzey Akımı 2 inşaatı 2018'de başlayacak!

Nord Stream Ticari Müdürü Reinhard Ontid 2018 yılında Kuzey Akımı-2’nin iki ek hattının inşaatının başlayabileceğini açıkladı.

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Türk Akımı kardeş projesine dönüşebilir!

Uzmanlar, Türk Akımı projesinin Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek güzergahıyla ‘kardeşlik projesine' dönüşebileceğini söyledi. Türkiye-AB işbirliğinin ise gazın AB'ye giriş noktası olan Hırvatistan üzerinden gelişebileceğini belirtiliyor.

Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı!

Rusya parlamentosunun (Duma) üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

Rusya, Türk Akımı anlaşmasını onayladı!

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

Türk Akımı projesinde anlaşma 1 Şubat’ta!

Rusya Federasyon Konseyinin, Türk Akımı’na ilişkin kabul edilen anlaşmanın, 1 Şubat’taki konsey gündemine alındığı belirtildi.

Türk Akımı anlaşması kabul edildi!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

Türk Akımı'na 42 milyar ruble yatırım yapılacak!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı boru hattının inşası için 2017'de 42 milyar rublelik (yaklaşık 700 milyon dolar) yatırım yapılacak.

Denizli'ye yeni kavşak müjdesi!

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin, 2017 yılının ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Zolan toplantıda Denizli'ye yeni kavşak müjdesi verdi.

Kuzey Anadolu Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Anadolu Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Yşaar Başkara ve Rıza Keskin imzasıyla kuruldu.

Türk Akımı'nın hükümetlerarası anlaşması onaylandı!

Rus gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası anlaşmasının onayına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

kuzey akım Haberi

kuzey akım

Avrupa Birliği ülkeleri, İsveç ve Danimarka kara sularından Baltık Denizi'nin altından geçerek Almanya'ya bağlanan Rusya’nın Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hatlarındaki sebebi açıklanamayan ani sızıntıların arkasındaki sabotaj ihtimalini konuşmaya başladı.

Avrupa Birliği ile Rusya arasında yaşanan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ile başlayan kriz sonrasında Moskova Avrupa Birliği'ne doğalgaz akışını keserek enerji fiyatlarını tırmandırmış bunun ardından ise dikkatler her iki boru hattına çevrilmişti.

Sızıntılar tespit edildiği dönemde, her iki boru hattından da Avrupa'ya doğalgaz akışı yapılmamaktaydı. Ancak her iki boru hattında da basınç altında doğalgaz bulunmaktaydı. Boru hatlarındaki söz konusu sızıntılar, ticari faaliyetlerin yeniden başlatılmasını da bir süre engelleyecek.

SABOTAJ İDDİASI GÜNDEME GELDİ

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, yaşanan sızıntıların sabotajdan kaynaklandığını iddia ederken; Danimarka Başbakanı ile Rusya, sabotaj ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile...