04 / 05 / 2024

Kuzguncuk Bostanı

Kuzguncuk Bostanı

İstanbul'da görülen yaban domuzlardan birinin yolu Üsküdar'daki Kuzguncuk Bostanı'na düştü. Üsküdar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bahçıvan Sami Gümüş'e saldırdıktan sonra gözden kaybolan domuzu arama çalışmaları devam ediyor.

Kuzguncuk Bostanı projesi hayata geçiyor!

Kuzguncuk Bostanı projesi hayata geçiyor. Tarihi bostan aslına uygun şekilde çok amaçlı olarak düzenlenip vatandaşların kullanımına sunulacak. Proje Üsküdar Belediyesi ile Kuzguncuklular Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Kuzguncuk Bostanı imara açılmıyor!

İstanbul Kuzguncuk bostanları bir zafer daha kazandı. Bostana yapılmak istenen özel okul projesi, Şehircilik Bakanlığı Tabiatı Koruma Komisyonu tarafından reddedildi. Komisyon, bostanın bulunduğu alanın mimari yapıya uygun olmadığını dile getirdi...

Kuzguncuk halkı bostanı için mücadele ediyor!

Dünya gazetesi yazarı Dr. Uğur Tandoğan, Kuzguncuk halkının bostan mücadelesini kaleme aldı

Kuzguncuk ve Beylerbeyi'nin Anadolu Yakası'nda eşi yok! Konut yatırımcıları her zaman kazanır!

Gayrimenkul Danışmanı Çağlar Oktar ve Füsun Alyakut; İstanbul'da Avrupa yakası için Bebek-Emirgan-Yeniköy nasıl değerliyse, Anadolu yakası için de Beylerbeyi-Kuzguncuk'un aynı öneme sahip olduğunu belirterek yatırımcıların her zaman kazançlı çıkacaklarını belirtti.

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Bostan, Adnan Bostan ve Erol Bostan ortaklığında kuruldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Üsküdar Kuzguncuk'taki arsaya yönelik iddialara cevap!

 Vakıflar Genel Müdürlüğü, Üsküdar Kuzguncuk'taki bir arsanın kiralanmasıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Caferağa Katılımcı Belediyecilik ile Moda Bostanı kararını verecek!

Kadıköy Belediyesi, Caferağa ve Osmanağa sakinlerinin önerileriyle ortaya çıkan çocuk yuvası, sosyal yaşam evi ve çocuk kütüphanesi taleplerini oylamaya sunuyor. Moda Bostanı olarak da bilinen alana hangi projenin yapılacağına mahalleli tarafından karar verilecek...

Bostan Group İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bostan Group İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hadi Türk ve M.Mostafa Ahed Alnubani ortaklığıyla kuruldu.

Alişan ve Buse Varol Kuzguncuk'ta villa kiraladı!

Bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan Alişan ile Buse Varol çifti Nakkaştepe Kuzguncuk'ta aylık 25 bin TL'ye ev kiraladı. 

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tedirginliği!

İstanbul’un kimliğini koruyan son bölgelerinden Kuzguncuk kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Kuzguncuklular Derneği Başkanı mimar Tülay Atabey ve Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Nevzat Sayın açıklamalarda bulundu.

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tartışması!

İstanbul, Kuzguncuk bölgesi  kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Aslında mahalle boğaz öngörünümde, yani çivi çakmak bile yasak... Bu yüzden akıllara "Acaba Kuzguncuk'un o güzel görünümü bozulacak mı?" sorusu geliyor. 

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Boğaz'ın incisi tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 89 bin metrekarelik Boğaziçi etkilenme alanında kalan parsellerdeki kentsel dönüşüm projesi  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.

Piyalepaşa Bostanı’nı HE Mimarlık rehabilite edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın altına otopark yapmak istediği Beyoğlu Piyalepaşa Bostanı rehabilite edilecek.

Kuzguncuk Yapı Malzemeleri Mimarlık Hafriyat Orman Ürünleri ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzguncuk Yapı Malzemeleri Mimarlık Hafriyat Orman Ürünleri ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Erdoğan Gül tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Back Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Back Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Kaan Bostan ve Can Akbulut imzasıyla kuruldu.

Kuzguncuk Bostanı Haberi

Kuzguncuk Bostanı

Üsküdar Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; İstanbul'un merkezi Üsküdar'ın Kuzguncuk semtinde domuz heyecanı yaşanıyor. Son günlerde İstanbul'da görülen yaban domuzlardan birinin yolu Üsküdar Kuzguncuk'a düştü. Yaklaşık 200 kilo ağırlığında ve 2-3 yaşlarında olduğu tahmin edilen domuz, Kuzguncuk Bostanı'nda görüldü.


Domuzu ilk gören kişi, bostanın bahçıvanı Sami Gümüş oldu. Gümüş o anları, "Domuzla bir anda yüz yüze geldik. Domuz saldırmaz, insandan korkar diye biliyordum. Ancak beni görür görmez saldırdı. Havuzun etrafında üç tur attık. Dördüncü turda kendimi korumak için oradaki bir tabelanın üzerine çıktım. Sonra geldiği istikamete geri gitti" şeklinde anlattı.



Üsküdar Belediyesi görevlileri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 17 dönümlük Kuzguncuk Bostanı içinde domuzu arama çalışmalarını başlattı.


Bostanın etrafına ise "Bostan'da yaban domuzu vardır. Dikkatli...