06 / 05 / 2024

Lara Falez Kıyı bandı

Lara Falez Kıyı bandı

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Antalya'da 1. derece doğal sit alanında bulunan eski bina günübirlik tesis alanı oldu!

Antalya'da 1. derece doğal sit olan Lara Falez Kıyı bandı üzerinde 1930'lu yıllarda küçük bir değirmenken sonrasında sahip olduğu tüm tarihi özellikleri kaybetti. Park alanından günübirlik tesis alanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı...

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım'a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

Emekli maaş çalışmalarına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yeniden hesaplanan maaşlara göre, En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı. İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarımı kapsayan yaklaşık yüzde 50'lik zam tablosu...

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Yabancılara konut satışı yüzde 8 arttı!

Bu yıl pandemi sebebiyle Mart-Temmuz ayları arasındaki dönemde ülkeler arası uçuşların durması nedeniyle sekiz aylık süreçte yabancılara konut satışı toplamda 20 bin 896'ya düştü. Sınırların yeniden açılmasıyla beraber ise geçen yılın ağustos ayına göre yabancılara konut satışı yüzde 8 arttı.

Kadıköy'de Kanal İstanbul protestosu!

İstanbul Kadıköy’de çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'u protesto etmek isteyen vatandaşlara polis müdahale etti.

Uzungöl'de yıkımı beklenen yapılara bakanlık incelemesi!

Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan 118 yapının sahipleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan bölgenin incelenmesi talebinde bulundu. Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, " Artık yıkım tartışmaları bitmeli ve tamamen turizme odaklanmalıyız" dedi…

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

KÖY Zekeriyaköy Siyah Kalem İnşaat projesi!

KÖY Zekeriyaköy'de 1+1'den 6+1'e kadar daire tipleri sunuluyor. Proje ''Yeni havalimanı denince aklınıza artık KÖY Zekeriyaköy gelecek'' sloganıyla satışlara devam ediyor.

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

Hatay Samandağ'da kıyı kenar mağdurlarına açıklama!

Hatay Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kıyı kenar çizgisi mağduru vatandaşlarla bir araya geldi. Nehir, açıklamalarıyla kıyı kenar çizgisinde evleri bulunan vatandaşlara umut verdi.

Lara Falez Kıyı bandı Haberi

Lara Falez Kıyı bandı

Muratpaşa Belediyesi'nin, ilçe sakinlerinin iptidai, ilkel ve bir o kadar da tehlikeli şekilde kullandığı falez kıyı bandında yer alan plaj noktalarında iyileştirme yapılmasını içeren çalışmasına Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu onay verdi.


4 NOKTA İZİN ALDI

1'inci derece doğal SİT statüsünde bulunan Lara falez kıyı bandında duş ve soyunma kabini içeren ilk projesi komisyon tarafından reddedilen belediye, ikinci proje çalışmasında bu tip yapılara yer vermedi. Sunulan yeni projeyi 28 Mart tarihli toplantısında değerlendiren komisyon, mevcut kullanımlara ilişkin fiziki koşulların sağlıklı hale getirilmesi, bölgenin kontrol altına alınması ve can güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak kalmasıyla kaydıyla 4 noktada uygulamaya izin verdi.


15 MAYIS TARİHİNDEN ÖNCE BİTECEK

Muratpaşa Belediyesi'nin 15 Mayıs'ta başlayacak inşaat yasağı öncesi tamamlamak istediği proje kapsamında sadece mevcut kullanımlar iyileştirilecek....