24 / 07 / 2024

Lara Plajı ihale

Lara Plajı ihale

Antalya’nın ünlü plajlarından Lara Plajı, 20 yıl süreyle ihaleye çıkarılabilmesi için oylamaya sunuldu. Böylelikle plajın 20 yıllığına işletilmesi Büyükşehir Belediyesi meclisinin de oy çokluğuyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenine verildi.

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Anadoluhisarı’nda “İnönü Yalısı” olarak bilinen köşk ile yan tarafındaki diğer yalıyı alan iş insanı, iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara ekledi.

Karşıyaka Stadı'nda ihale aşaması kaldı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Büyükkarcı, "Artık yalnızca ihale aşaması kaldı. Bunu hızlandırmak adına Bakanımızla rutin toplantılara devam edeceğiz ve ekim ayı içerisinde tekrar toplanacağız" dedi...

Antalya Lara'da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kervansaray Lara Hotel 318 milyon TL'ye 2. kez ihale edildi!

Antalya 6. İcra Müdürlüğü tarafından Lara'daki Kervansaray Otel ikinci kez satışa çıkarıldı. 318 milyon TL'ye satılan otelin ihalesine katılım olmadı.

Kıbrıs Yavuz Çıkarma Plajı otel için kiralandı mı?

Kıbrıs’taki Yavuz Çıkarma Plajı için ihale konusu kapanmıyor. Plajın otel için kiralandığı iddia edildi.

Akçakoca Kadınlar Plajı ihale edilecek!

Akçakoca’da Kale mevkiinde bulunan Kadınlar plajına ait hazırlanan dev proje hazırlandı. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, projenin en kısa zamanda ihale edileceğini açıkladı.

Antalya'ya ikinci kadınlar plajı geliyor!

Antalya'da ilki dünyaca ünlü Konyaaltı sahibinin devamında, kentin Kemer'e çıkış yolu üzerinde Sarısu mesire alanında oluşturulan 'Kadınlar Plajı'nın ikincisi için ihale süreci başladı.

Alanya Uğrak'a kadınlar plajı yapılacak!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da 3’üncü derece doğal SİT alanındaki Uğrak’a yapacağı kadınlar plajı için ihale süreci başladı.

Lara'daki falez kıyısında yer alan plajlar düzenlemeye giriyor!

Antalya'nın ünlü restoranlarından Lara Balıkevi'nin 1'inci Derece Doğal SİT alanı falez kıyısında yer alan plaj noktasında Muratpaşa Belediyesi'nce yapılmak istenen düzenleme gerginliğe neden oldu.

Antalya'daki Bambus Plajı'nın yıkımına başlandı!

Antalya'da, falezlerin üzerine beton dökülerek oluşturulan Bambus Plajı'nın yıkımına başlandı. Alınan bilgiye, Lara bölgesinde deniz kıyısında bulunan falezlerin üzerine beton dökülerek ve denizin bir bölümü doldurularak plaj oluşturuldu.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaat durduruldu!

ANTALYA’nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş’ta, Kaş Belediyesi’nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaata durdurma kararı verildi!

ANTALYA'nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş'ta, Kaş Belediyesi'nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Kruvaziyer İskelesi imar planını Büyükşehir yapacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Kruvaziyer İskelesi Projesi için Lara Plajı’nın batı ucunda yapılmasını uygun buldu.

Lara Plajı ihale Haberi

Lara Plajı ihale

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ASAT binasındaki meclis toplantısında Lara Plajı’nın işletmecisi Lara Birlik’in İçişleri Bakanlığı’nca lağvedilmesiyle gelişen süreçte, plajın Antalya Valiliği’nce Büyükşehir Belediyesi’ne devri gündeme geldi. Antalya Valiliği’nce devri yapılacak plaja ilişkin hazırlanacak projeye göre, plajın işletilmesi veya işlettirilmesi işinin sınırlı ayni hak tesisi suretiyle 20 yıl süreyle ihaleye çıkarılabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oylamaya sunuldu. Zaman zaman şiddetli tartışmaların yaşandığı oylamada Ak Partili 46 üye ‘kabul’, CHP’li 27 üye ‘red’, MHP’li 11 üye ise ‘çekimser’ oy kullandı. Böylelikle plajın 20 yıllığına işletilmesi Büyükşehir Belediyesi meclisinin de oy çokluğuyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenine verildi.




AVAN PROJE HAZIR


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Menderes Türel, Lara Plajı’nın da tıpkı konyaaltı’nda olduğu gibi, en azından...