06 / 05 / 2024

Leasingciler

Leasingciler

Yatırımın finansmanında kullanılan makine leasinginin payı yerinde saydı. Leasingciler ise gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istediklerini söylüyor.

Kanal İstanbul leasingi uçuracak!

İnşaat yatırımları, finansal kiralama pazarını büyüttü.  Artık inşaat makinelerinin yüzde 80’i leasingle finanse ediliyor. Leasingciler, "Sadece Kanal İstanbul bize 3-5 yıllık, birkaç milyarlık iş getirir" diyor.

Leasingciler gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istiyor!

Yatırımın finansmanında kullanılan makine leasinginin payı yerinde saydı. Leasingciler ise gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istediklerini söylüyor.

Maliye yolu açarsa inşaat finansmanında leasing banka kredilerinin rakibi olacak

Finansal kiralamada (leasing) gayrimenkulun payı bir yılda yüzde 261 arttı. Leasingciler devam eden projeler için finansman imkanının tanınması halinde sektörün büyük bir açılım yakalacağını belirterek Maliye Bakanlığı'na KDV indirimi için başvurdu.

Leasingciler Haberi

Leasingciler

İşletmeler, özellikle de KOBİ’ler gayrimenkul leasingini sevdi, ‘sat-geri kirala’ işleminin payı finansal kiralama pazarında yüzde 33’lere kadar çıktı. Ancak bu gelişimden reel sektör kadar leasing şirketleri mutlu değil. Finansal kiralama pazarı içinde gayrimenkul kiralamasının payının her yıl artması şirketleri tedirgin ederken; leasingciler, iş, inşaat gibi makine ile ilgili ürün gruplarına yoğunlaşarak, yatırımı ve büyümeyi finanse etmek istiyor. 


VERGİ AVANTAJI GETİRİLDİ

2017’nin ilk üç ayında sat-geri kiralamanın yüzde 33’lük işlem hacmi ile leasing pazarında ilk sırada yer aldığını söyleyen Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkan Vekili ve Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, "Şirket olarak, ana stratejimiz makine ile ilgili ürün gruplarına yoğunlaşarak yatırımın ve büyümenin finansmanını sağlamak. Özellikle ihracata yönelik üretim makinelerinin yatırımına odaklanıyoruz. Bizim hedefimiz sat-geri kiralaya kıyasla makine ile ilgili...