23 / 07 / 2024

LED aydınlatmalar enerji tasarrufu

LED aydınlatmalar enerji tasarrufu

Meydanlarda ve yüksek tavanlı mekanlarda kullanılan ve eski aydınlatma tekniklerini kullanan aydınlatmalar, elektrik faturalarında büyük artışa neden olurken aydınlatma konusunda ise oldukça yetersiz kalıyor.

BİM'de Kiğılı mont 699 TL'ye, tatlı kasesi 99 TL'ye, Tv arkası Rgb led 129 TL'ye satılacak! BİM 20 Ekim aktüel kataloğu

BİM'in 20 Ekim 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Bu kapsamda BİM'de kışlık mont  699 TL'ye, tatlı kasesi 99 TL'ye, Tv Arkası Rgb Led Aydınlatma 129 TL'ye satılacak.

Avera Aydınlatma Ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avera Aydınlatma Ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Taş tarafından kuruldu.

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Nissan Qashqai'de yüzde sıfır faiz kampanyası başladı! Bu fırsat bir daha gelmez! 5 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Keskin LED aydınlatması ve 19 inç alaşımlı jantlarıyla öne çıkmayı başaran Nissan Qashqai'de yüzde sıfır kampanyası başladı! Böyle bir fırsat bir daha gelmez! Peki, Nissan Qashqai fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Pelikan Led Aydınlatma Mimarlık İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pelikan Led Aydınlatma Mimarlık İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Pelin Yılmaz tarafından kuruldu.

Des Enerji Aydınlatma Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Des Enerji Aydınlatma Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Berk Akgül tarafından kuruldu.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Galata Aydınlatma Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Aydınlatma Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Saim Balın tarafından kuruldu.

11 maddede yatak odası aydınlatması seçimi!

Bursa çıkışlı Mimarlık Ofisi f2ms Grup Mimarlarından Mimar Erdağ Demircan yatak odası aydınlatmaları ile ilgili şu bilgileri verdi...

11 maddede yatak odası aydınlatması nasıl olmalı?

Mimar Erdağ Demircan yatak odası aydınlatmaları ile ilgili bilgi verdi. İşte 11 maddede yatak odası aydınlatması...

Keçiören'de LED'lerle tasarruf dönemi başladı!

Keçiören Belediyesi israfın önüne geçmek için tasarruflu LED aydınlatmaları da Keçiören genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Marshall ile kışı aydınlatan fikirler!

Marshall’ın fikirleri ile evinizi kışın karanlık kasvetinden kurtarıp renklerin dönüştürücü gücüyle aydınlık bir kış geçirebilirsiniz. Bunun anahtarı duvarlarda ve tavanda renk seçiminde, uyumlu mobilya kullanımında, süpürgelik, pervaz ve aydınlatmalar gibi ayrıntılarda gizli.

LED aydınlatmalar enerji tasarrufu Haberi

LED aydınlatmalar enerji tasarrufu

Meydanlarda ve yüksek tavanlı mekanlarda kullanılan ve eski aydınlatma tekniklerini kullanan aydınlatmalar, elektrik faturalarında büyük artışa neden olurken aydınlatma konusunda ise oldukça yetersiz kalıyor. Bu yüzden günümüz aydınlatmanın en önemli temeli olan LED burada kullanılarak hem elektrik faturalarımıza yansıyan fazla bedeli düşürüyor hem de aydınlatma verimini oldukça artırıyor.


Led aydınlatmaların ışık gücü yüksektir

Geleneksel aydınlatma ampullerinin ömürleri kısa olmakla beraber, kullanımları sırasında ışık güçleri sürekli azalmaktadır. Özellikle metal halide ve tungsten enkandesan ampullerde ampul ömrünün yarısına ulaşılmadan, ışık gücünde %20’ye varan düşüşler görülmektedir. Yüksek güçlü LED’lerde 50.000 saatin sonunda ışık gücünde %30 azalma...