18 / 05 / 2024

Lejant sembolleri ve anlamları

Lejant sembolleri ve anlamları

Haritalarda kullanılan lejant sembolleri ve anlamları nedir, sorusunun yanıtını ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Batuhan Gengeç ve İshak Damar ortaklığında kuruldu.

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Akçakoyunluoğlu tarafından kuruldu. 

Lejant, Amsterdam ve Roterdam'da proje yapacak!

Yurt dışında proje üretmek için yer arayışına giren Lejant Proje Ortağı Durul Dalgıç, "Amsterdam'da konut, Rotterdam'da ofis projesi yapıp kiralamayı planlıyoruz" dedi.

Lejant Proje'nin PR ajansı Brandworks İletişim oldu!

Mimarlık, iç mimari ve kentsel tasarım konularında yurtiçi ve yurtdışında proje ve danışmanlık hizmeti veren Lejant Proje’nin kurumsal iletişim ve medya ilişkileri yönetimini Brandworks üstlendi.

Lejant Mimarlık'tan kazançlı projeler!

Her projesinde ''insan'' odaklı projeler hayata geçiren ve inovatif çözümler sunan Lejant Mimarlık&Proje, yatırım değeri yüksek ve kazançlı projeler üretmeye devam ediyor.

Lejant Proje'den 3 yeni proje geliyor!

Lejant Proje, 3 yeni gayrimenkul projesi için çalışmalara başladı. Ankara Gölbaşı'nda yatay mimaride bir proje inşa edecek şirket, Çukurambar'da da konut, ofis ve oteli olan karma proje hayata geçirecek.

Esenyurt TEM Güneyi 4. ve 1. Etap Uygulama İmar Planı askıda!

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt TEM Güneyi 4. Etap Uygulama İmar Planı ve 1. Etap Uygulama İmar Planı lejant paftalarında sehven unutulan lejantların düzenlenmesine ilişkin hazırlanan plan tadilatını askıya çıkardı.

Eski adliye binası, "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" haline getirilecek!

Gaziantep'in sembolleri arasında bulunan heykelin karşısında yer altı pasajının üstünde bulunan daha önce valilik ve adliye binası olarak uzun yıllar hizmet veren eski adliye binası, "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" haline getirilecek...

Harita lejant sembolleri!

Haritalarda kullanılan özel sembollerin açıklaması harita lejant sembolleri bölümünde yapılıyor. Buna göre harita lejant sembolleri nelerdir? İşte yanıtı...

Lejant sembolleri ve anlamları!

Haritalarda kullanılan lejant sembolleri ve anlamları nedir, sorusunun yanıtını ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Van'da arsa ve 6 katlı bina satılacak

Van İl Özel idaresi İl Encümeni Başkanlığı, Şerefiye Mahallesi'nde bulunan 1.086 metrekare arsa ve 6 katlı bina satılacak.

Şehrin göbeğinde yeşilin ve sessizliğin keyfini sürüyorum

Nurten Erk Tosuner, Odaproje'nin kurucu ortağı Yelda İpekli'nin Etiler'de ki dairesine konuk oldu. İpekli'nin 220 metrekarelik bu dairesi, Akmerkez'le Boğaziçi Üniversitesi'nin tam ortasında yer alıyor. İstanbul'un en merkezi ve hareketli semtlerinden bir

Dernek ve vakıf gayrimenkullerinin kiralanmasında vergi kesintisi

Buna göre, mazbut vakıflar (Mazbut vakıflar; Cumhuriyet öncesinde kurulmuş olan ve 2762 sayılı Kanun ile idaresi ve denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen ve tek başlarına tüzel kişiliği bulunmayan vakıflardır) hariç olmak üzere vakıflara yapılan

Lejant sembolleri ve anlamları Haberi

Lejant sembolleri ve anlamları

Lejant sembolleri ve anlamları!

Lejant sembolleri, harita çiziminde kullanılan, söz konusu bölgedeki özel durumların ifade edilmesine yarayan işaretlerdir. Haritada olmazsa olmazlar arasında yer alan lejant sembolleri ve anlamları kullanıldıkları haritaya ve harita amacına göre değişkenlik gösterir.


Haritanın dili ve harita anahtarı olarak da bilinen lejant sembolleri ile, haritaların üzerinde kullanılan renklerin, simgelerin, terimlerin anlamını ve ölçek ile kuzey işareti gibi detaylar belirtiliyor.


Dilimize Fransızcadan geçen coğrafi terim olan lejant, halk arasında lejand olarak da biliniyor.


Bazı lejant sembolleri ve anlamları..






Işıl Seren...