29 / 04 / 2024

Levent Üzümcüoğlu

Levent Üzümcüoğlu

EVA Gayrimenkul Değerleme Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü Üzümcüoğlu, SPK lisanslı değerleme firmalarının hazırladığı raporlarla maliklerin yenilenen binaya yerleştirilmelerinde yaşanan sorunların, adil değerleme ile büyük ölçüde aşıldığını belirtiyor.

Kentsel dönüşümde arsa payı sorunu öteleniyor!

'Arsa payı' kavramının önemine dikkat çeken EVA Gayrimenkul Değerleme Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü Levent Üzümcüoğlu, herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarına emin olduktan sonra mülk edinmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu'ndan 2024 yılı için ons altın ve dolar beklentisi!

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu herkesin merakla araştırdığı, 2024 yılı için ons altın ve dolar tahminini açıkladı.

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Yıl sonunda dolar 47 TL olacak diyen Hamza Yardımcıoğlu'ndan kritik açıklama! Hazır olun!

Yıl sonu döviz ve enflasyon tahminini açıklayan Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu, doların 47 lira olacağını enflasyonun ise yüzde 600'e çıkacağını açıkladı.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Fatih Mehmet Maçoğlu'dan öğrencilerin barınma sorununa çözüm!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kiralık ev bulamayan öğrencilerin sorununa çözüm sunacaklarını dile getirerek Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın yurt inşaatıyla ilgili açıklamada bulundu.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 429 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet konut ve 309 ticari üniteden oluşan toplam 429 adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındı.

Süleyman Orakçıoğlu: AVM’ler ile uzlaşmaya çalışacağız!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu yaptığı açıklamada "AVM’ler ile uzlaşmaya çalışacağız" dedi.

Zeki Toçoğlu: Arsa sorunu çözülürse tribün yaparız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, spor tesislerine tribün talepleri için konuştu. Başkan Toçoğlu, “ Arsa konusunda birtakım adımların atılması gerek. Yer sorunu çözüldüğü takdirde tribün için gereken adımı atarız” dedi.

Zeki Toçoğlu: Az katlı yapılardan yanayız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Biz betondan değil, yeşilden yanayız. Yüksek katlı yapılardan, gökdelenlerden değil, az katlı yapılardan yanayız” dedi.

Emlak Konut Kızılay Saraçoğlu'nda dönüşüme başlıyor!

Emlak Konut GYO,  Maliye Bakanlığı ile birlikte Ankara Kızılay'ın Saraçoğlu Mahallesi'nde yeni bir dönüşüm projesine daha imza atmaya hazırlanıyor...

Levent Gök: Saraçoğlu Mahallesi'nin yıkılmasına izin vermeyeceğiz!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ankara'nın en önemli kültür mozaiğini oluşturan Saraçoğlu Mahallesi'nin yıkılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Kayhan Çavuşoğlu, Dap Yapı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Kayhan Çavuşoğlu, Kayhan Çavuşoğlu, Dap Yapı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız!

Dönel kavşak için yapım ihalesinin gerçekleştiği söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız” dedi.

Levent Üzümcüoğlu Haberi

Levent Üzümcüoğlu

EVA Gayrimenkul Değerleme Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü Levent Üzümcüoğlu, şerefiyelendirme kavramının günümüzde çoklu bağımsız bölümlerin yer aldığı toplu konut ve kooperatif tarzı yapıların artmasıyla daha da önem kazandığını belirterek, kavramın temelde 'değer artışı'nı ifade ettiğini, dairelerin farklı özellikleri göz önünde bulundurularak farklı fiyatlar takdir edilmesi anlamına geldiğini kaydediyor.


Aynı binada ya da komşu bloklardan oluşan toplu konut yapılarında dairelerin manzara, konum, cephe gibi kriterlerle ayrıştığını belirten Üzümcüoğlu, buna bağlı olarak dairelerin güneş alma, ısınma, sosyal tesislere yakınlığı, gürültüden etkilenme gibi konularda tercih edilebilirlik noktasında farklılaştığını ifade ediyor. Şerefiyelendirmenin nesnel ve öznel kriterlerin analiz edilmesiyle ortaya çıktığını ifade eden Üzümcüoğlu, bunun dairenin değerine yansıyan bir değerleme tekniği olduğunu söylüyor.


Değerleme firması ile maliklerin hak kaybı azalıyor

Hızla devam eden kentsel yenileme sürecinde müteahhit...