17 / 07 / 2024

libya El-Fil Petrol Sahası

libya El-Fil Petrol Sahası

Küresel piyasalarda Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle yaşanan arz sorunu petrol fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre piyasanın ihtiyacına cevap vermek için kapasite artran Libya'da petrol üretimi askıya alındı! İşte detaylar...

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Zirve Agrega İnşaat Petrol Ve Madencilik Anonim Şirketi kuruldu!

Zirve Agrega İnşaat Petrol Ve Madencilik Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da Hakan Elçi ve Taner Topallı ortaklığında kuruldu.

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Libya'dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Libya Tobruk'taki Harika Limanı'nda mücbir sebep durumundan dolayı 19 Nisan tarihinden itibaren ham petrol yükleme işlemleri askıya alındı.

Libya El-Hadim Hava Üssü'nde yabancı askerler için konut inşa edildi!

Yarbay Muhammed Kununu, Libya'nın doğusunda El-Merc kentinin güneyinde bulunan El-Hadim Hava Üssü'nde BAE işgali olduğunu ve burada yabancı askerler için konut inşa edildiğini dile getirdi... 

Nibras El Capital Group Petrol İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nibras El Capital Group Petrol İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Makni ve Wasim Hamdan ve tarafından kuruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu: TOGO'nun arsasına el konulsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Kendisini kefenle karşılayanları Libya’ya göndersin” ifadesini kullandı. Türkiye’nin Libya’da iki tarafla görüşmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, TOGO kulelerine Hazine’nin el koymasını istedi...

El Hamd Yapı İnşaat Petrol Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Hamd Yapı İnşaat Petrol Dış Ticaret Limited Şirketi  bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Aziz Quanter, Ekrem Elhamdo ve Haluk Üstünel tarafından kuruldu.

Libya el-Muhtar okulu kapatıldı!

Libya'da örgütsel faaliyetler gösteren Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı el-Muhtar okulunun kapatıldığı öğrenildi. Libya hükümeti, FETÖ imamı olan 4 öğretmeni de tutukladı.

Rusya, Libya ve Irak inşaat pazarı çöküyor mu?

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

Trablus'taki petrol tesisinde yangın çıktı!

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan havaalanı yakınlarındaki çatışmalarda bir petrol tesisinde yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Libya hükümetinin yabancı yardım talebinde bulunabileceği belirtildi

Çalık Enerji Libya ve Irak'ta yeni projeler üstlenmeye hazırlanıyor!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Çalık Enerji Holding, Libya'da Alman ve Çinliler'i geride bıraktı!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

libya El-Fil Petrol Sahası Haberi

libya El-Fil Petrol Sahası

 Libya'da 2022 yılı içinde günlük petrol üretiminin 1 milyon 400 bin varile yükseltileceği, daha sonraki yıllarda miktarın daha da artırılacağı duyurulmuştu. Libya Petrol Kurumu Başkanlığından şubatta yapılan açıklamada, ülkede günlük petrol üretiminin 1 milyon 200 bin varil olduğu belirtilmişti.

ÜRETİM DURDU

Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC) ülkenin güneyindeki El-Fil Petrol Sahası'nda oluşan "mücbir sebepten" dolayı üretimin durduğunu açıkladı.

NOC'dan konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, dün silahlı bir grubun petrol sahasına girerek, çalışanların üretime devam etmesini engellediği belirtildi. Kurum, ham petrol üretiminin durdurulmasından dolayı yeni bir duyuruya kadar mücbir sebep ilan edildiğini kaydetti.

Petrol kurumu, geçen senelerdeki keyfi kapatmalar nedeniyle hasar görmüş durumdaki altyapıyı korumak için sağduyulu şekilde hareket edilmesi, petrol sektörünün çatışmalardan uzak tutulması çağrısında bulundu.

NOC, daha önce de Muhammed el-Beşir el-Karac liderliğindeki silahlı bir grubun 4 Mart'ta, ülkenin...