30 / 04 / 2024

libya petrol üretim

libya petrol üretim

Benzin ve mazot fiyatlarını daha da düşürecek son dakika haberi geldi. Mart ayından bu yana en düşük seviyesine gelen brent petrol fiyatlarındaki ucuzlama devam ederse pompadan satılan akaryakıta daha da indirim yapılması bekleniyor.

Petrol ofisi madeni yağda dünyada 15’inci olmaya hazırlanıyor!

Petrol Ofisi, madeni yağda Türkiye tüketiminin yarısını karşılayacak dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. 3 senede toplam 200 milyon dolarlık bir hacme ulaşacak yatırımla madeni yağ üretim kapasitesi 230 bin tonu bulacak.

Akaryakıt fiyatları için korkutan tahmin! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerinin petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı oluşturduğuna değinerek, bu sene ve gelecek seneye ilişkin petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

Gabar'daki petrol keşfi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar mı? İşte yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da petrol keşfi yapıldığını açıkladı. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini yorumladı. İşte tüm detaylar...

Bir ilde daha petrol heyecanı! İlk hamle geldi

Gaziantep'te heyecan yaratan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı çıktı.

Petroldeki kesinti beklenenden büyük olacak! Akaryakıta zam gelir mi?

OPEC’e yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 5 Ekim'de yapılacak toplantıda günde bir milyon varilden daha fazla bir petrol üretim kesintisinin göz önünde bulundurduğu belirtildi. Örgütün düşen petrol fiyatlarına önlem için keskin adımlar atması bekleniyor.

Petrol için kritik gün! Fiyatlar tek tek yükselecek

Petrol piyasası, OPEC+ gerçekleşecek toplantıdan çıkacak karara odaklanmış durumda. Toplantıdan ise üretim kotalarının aynı tutulması veya üretimin düşürülmesi kararı çıkabilir. İşte detaylar…

Brent petrol fiyatlarını düşürecek üretim ve sevkiyat yeniden başladı! 3 aydır kuyular kapalıydı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargonun etkisiyle azalan ham petrol arzını yeniden yükseltmek için çalışmalar devam ediyor. Brent petrol Mart ayından bu yana en düşük seviye olan 97 doları gördükten sonra yeniden 100 doların üzerine çıkmıştı.

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Aydın Sarı Ve Oğulları Petrol Ürün. İnş.Taah.Nak.Gıda Ve Eğitim Öğretim San.Tic.Ltd.Şti.Turizm 2 Şubesi açıldı!

Aydın Sarı Ve Oğulları Petrol Ürün. İnş.Taah.Nak.Gıda Ve Eğitim Öğretim San.Tic.Ltd.Şti.Turizm 2 Şubesi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Sarı tarafından açıldı.

Libya'dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Libya Tobruk'taki Harika Limanı'nda mücbir sebep durumundan dolayı 19 Nisan tarihinden itibaren ham petrol yükleme işlemleri askıya alındı.

libya petrol üretim Haberi

libya petrol üretim

Brent petrol fiyatları Rusya Ukrayna savaşının çıktığı 24 Şubat tarihinden sonra yükseliş eğilimine girmiş sonraki zamanlarda dalgalı bir seyir izlemişti. Rus petrolünün piyasalarda boykot edilmesi sonrasında alternatif üreticilerin kapasite artırması fiyatların bir nebze olsa da düşmesine neden olmuştu.

 Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 97,25 dolara kadar düştü. Savaşın ilk günlerinde 120 dolara kadar çıkan petrol fiyatlarındaki düşüş için adımlar peş peşe gelmeye başladı. Akaryakıt geçen sene 8 lira 40 kuruş civarında satılıyordu ve 50 liraya ortalama 6 litre yakıt alınabiliyordu. Brent petrol o dönem 75,46 dolar civarındaydı. 

"ÜRETİM VE İHRACATA İZİN VERDİK"

Libya'da "Hükümetimiz" isimli resmi platformdan yapılan açıklamada, "Petrolün sahalarını denetleyen komitenin başkanı ve üyeleri olarak, engelin Ulusal Petrol Kurumu Yönetim Kurulunun başındaki Mustafa Sanallah olduğunu belirtiyoruz. En önemli talebimiz Sanallah'ın görevden...