16 / 05 / 2024

Likör Fabrikası arsası

Likör Fabrikası arsası

Milliyet gazetesi yazarı Güngör Uras Likör Fabrikası Cumhuriyet’in ilk yapılarından olarak koruma altında idi dediği yazısı!

İzmir Torbalı'ya Traktör fabrikası kuruluyor!

Yanmar Turkey Makine A.Ş.-Subaşı ŞB. tarafından İzmir İli, Torbalı İlçesi'ne toplamda 14 bin 502 metre kare alana traktör fabrikası geliyor. Proje, 82 milyon 252 bin TL'ye mal olacak! İşte ayrıntılar...

ŞOK Market'te 25 TL'lik alışveriş yapan 99 TL'lik ürünü 58 TL'ye alacak! ŞOK kataloğu 18 Mart 2023 fiyat listesi

ŞOK Market haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK Market'te 25 TL'lik alışveriş yapan 99 TL'lik ürünü 58 TL'ye alacak! ŞOK kataloğu 18 Mart 2023 fiyat listesi...

Rams City Haliç satışta! Rams Global'den Uzel Traktör Fabrikası arazisine 603 konutluk yeni proje!

Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisinde hayatas geçirilen Rams City Haliç projesi satışa çıktı. Projede toplam 603 adet konut yer alıyor. 

A101'de çılgın indirim başladı! 99 TL'lik ürün 49 TL'ye çakıldı! A101 online kataloğu 28 Şubat 2023 fiyat listesi

A101'de 10 lira alışveriş yapan kişiler 99 TL'lik ürünü 49 TL'ye alacak. A101 kataloğu yayımlandı. İşte 28 Şubat 2023 fiyat listesi...

Rams City geliyor! Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisine 603 konutluk yeni proje!

Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisine toplamda 603 konutun yer aldığı yeni bir konut projesi inşa edilecek İşte detaylar...

KDV indirimi sonrası markete gidecekler dikkat, etiketi görünce donup kalmayın! 25 TL'lik ürünü bir günde 40 TL yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 8'lik KDV indirimi açıklamasından sonra fırsatçılar da iş başına geçti. Marketlerde indirimden önce 25 TL'ye satılan sıvı bulaşık deterjanının 40 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Bu duruma tanık olan vatandaşlar, yapılanlara isyan etti.

Ayşegül Peker, Peker GYO'dan 11.2 milyon TL'lik rüçhan hakkı kullandı!

Peker GYO'nun ortaklarından Ayşegül Peker, şirketin bedelli sermaye artırım süreci kapsamında, 11 milyon 266 bin 932 TL'lik rüçhan haklarını kullandığını açıkladı. 

Hasan Peker, Peker GYO'dan 7.6 milyon TL'lik rüçhan hakkı kullandı!

Peker GYO'nun ortaklarından Hasan Peker, şirketin bedelli sermaye artırım süreci kapsamında, 7 milyon 600 bin TL'lik rüçhan haklarını kullandığını açıkladı. 

Uzel Makine'nin fabrikası yeniden satışa çıkacak!

Yargıtay, Uzel Traktör Fabrikası'yla ilgili son noktayı koydu. İhalesinin feshine ilişkin kararın onaylandığı fabrika ve 94 dönümlük arazi yeniden satışa çıkacak.

Uzel'in ihalesine fesat karıştırıldı!

Mahkeme, Uzel Traktör Fabrikası ile ilgili kararını açıkladı. İcra ihalesini fesheden mahkeme gerekçeli kararında "İhaleye fesat karıştırıldı" denildi.

Rüya Kent Prestij'te fiyatlar 136 bin 800 TL'den başlıyor!

Yeşilyurt İnşaat’tan Zonguldak Kozlu’ya 90 milyon TL’lik rüya gibi bir yatırımın inşaatı hızla devam ediyor.

Aydın Söke'de 500 milyon TL'lik çimento fabrikası yapılıyor!

Batı Anadolu Grubu, Söke’de büyük bir entegre tesis yatırımını hayata geçiriyor. Batısöke Çimento Fabrikası'nın toplam maliyeti 500 milyon TL'yi bulacak.

IHI Türkiye’de turbo kompresör fabrikası kuracak!

Japon devi IHI, Osmangazi Köprüsü ile başlayan Türkiye hikâyesine sanayi ile devam ediyor. IHI Türkiye’de Dalgakıran ile turbo kompresör üretecek. Yatırımın 2017 yazında bitmesi öngörülüyor.

Likör Fabrikası arsası Haberi

Likör Fabrikası arsası

Mecidiyeköy Likör Fabrikası yerle bir



Mecidiyeköy Likör Fabrikası Cumhuriyet’in ilk yapılarından olarak koruma altında idi. Arsasını işyeri ve konut yapmak için satın alan rantçılar bir günde binayı yerle bir etmişler.


Bu bir cinayettir. Ne yazık ki cinayeti işleyenin vicdanı sızlamıyor. Cinayeti izleyenlerin sesi çıkmıyor.

Mecidiyeköy’de, Ali Sami Yen Stadı’nın bitişiğindeki eski Tekel likör fabrikasının binası sadece Türkiye için değil, dünya sanat-mimarlık tarihi için de korunması gereken bir eser idi.


Medyada yer alan haberlere göre, Mecidiyeköy’deki arsanın tapusunda “Bu arsa sadece kültür ve turizm amacıyla kullanılabilir” kaydı varmış. Büyükşehir Belediyesi ile Anıtlar Yüksek Kurulu el ele vermişler. Önce tapudaki o sınırlayıcı kaydı silmişler. Sonra da bu arsada işyeri ve konut yapacak yap-satçıların istedikleri yükseklikte bina dikebilmesinin yolunu açmışlar.

Böylece İstanbul şehrinin göbeğindeki, şehrin nefes alabileceği...