05 / 05 / 2024

Likör fabrikası yıkıldı

Likör fabrikası yıkıldı

Milliyet gazetesi yazarı Güngör Uras Likör Fabrikası Cumhuriyet’in ilk yapılarından olarak koruma altında idi dediği yazısı!

Likör fabrikası yıkıldı yerine gökdelenler yapılacak!

Arazisine iki gökdelen dikilecek olan Likör Fabrikası yıkıldı. Tarihi miras olan bina, altına otopark yapılarak yeniden inşa edilecek

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken enkaz kaldırma işlemleri hızşa devam ediyor. Yüzlerce kişiye mezar olan 250 konutluk Rönesans Rezidans'ın son blogu da yıkıldı.

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.

Filistin'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in saldırıları nedeniyle 100 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiği, Birleşmiş Milletlere göre 1000'den fazla, Filistinli kaynaklara göre ise 2 bine yakın evin yıkıldığı ve binlercesi de hasar gördüğü belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

Gazze'de hava saldırıları sonucu 200'den fazla konut yıkıldı!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları sonucu 200'den fazla konutun yıkıldığı bildirildi.

Balıkesir'de 250 yıllık manastır yıkıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası'nın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen yel değirmenleri yakınında bulunan Ai Dimitri Manastırı'nın ardından içindeki 250 yıllık şapel defineci kazıları nedeniyle yıkıldı.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Bingöl Elmalı'da ağır hasarlı yapılar ikinci depremde tamamen yıkıldı!

Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde bir depremin yaşandığı Karlıova ilçesinde, dün sabah 5.6 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu. Elmalı köyünde ağır hasar alan evler, dünkü depremden sonra tamamen yıkıldı.

Alanya'da mimari projeye aykırı inşa edilen yapı yıkıldı!

Alanya Belediyesi ekipleri, Avsallar Mahallesi’ndeki bir iş yerinde, mimari projeye aykırı alanların bulunduğunu tespit etti. Yıkım kararına uyulmadığı için kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Likör fabrikası yıkıldı Haberi

Likör fabrikası yıkıldı

Mecidiyeköy Likör Fabrikası yerle bir



Mecidiyeköy Likör Fabrikası Cumhuriyet’in ilk yapılarından olarak koruma altında idi. Arsasını işyeri ve konut yapmak için satın alan rantçılar bir günde binayı yerle bir etmişler.


Bu bir cinayettir. Ne yazık ki cinayeti işleyenin vicdanı sızlamıyor. Cinayeti izleyenlerin sesi çıkmıyor.

Mecidiyeköy’de, Ali Sami Yen Stadı’nın bitişiğindeki eski Tekel likör fabrikasının binası sadece Türkiye için değil, dünya sanat-mimarlık tarihi için de korunması gereken bir eser idi.


Medyada yer alan haberlere göre, Mecidiyeköy’deki arsanın tapusunda “Bu arsa sadece kültür ve turizm amacıyla kullanılabilir” kaydı varmış. Büyükşehir Belediyesi ile Anıtlar Yüksek Kurulu el ele vermişler. Önce tapudaki o sınırlayıcı kaydı silmişler. Sonra da bu arsada işyeri ve konut yapacak yap-satçıların istedikleri yükseklikte bina dikebilmesinin yolunu açmışlar.

Böylece İstanbul şehrinin göbeğindeki, şehrin nefes alabileceği...