06 / 05 / 2024

Lisans bedeli

Lisans bedeli

İstanbul Ticaret Odası 24 No'lu Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından hazırlanan emlak yasa tasarısında emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans belgesi ile ilgili hükümler bulunuyor...

Sayaç okuma bedeli nedir?

Sayaç okuma bedeli sayaç okuma maliyetlerini yansıtan ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği kapsamında belirlenen sayaç okuma bedeli nedir? Sayaç okuma bedeli ne kadar?

Çevre ve izin belge bedeli 2014!

Geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisansının verilmesi, yenilenmesi ve güncellenmesi için ödenecek bedel ve tarifeler her yıl Bakanlık tarafından belirleniyor. İşte, çevre ve izin belge bedeli 2014!

GYODER ve BAÜ'den gayrimenkul sektörüne yönelik ilk yüksek lisans programı!

GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi kuruma özel ilk MBA in Real Estate programını hayata geçiriyor. Program, gayrimenkul sektörüne yönelik ilk işletme yüksek lisans programı olma özelliği taşıyor.

Çevre izni ve lisans sürecinde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut yürürlükte bulunan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliği “Çevre İzni ve Lisansı Yönetmeliği” olarak değiştirmeye karar verdi.

Elektrik lisansında 100'ü aşkın şirketin daha lisans iptalleri gündemde!

Elektrik üretim projelerinde belirlenen sürelerde yatırımlarını yapmayan 100’ü aşkın şirketin daha lisans iptalleri gündemde. 2 Mayıs 2014 tarihine kadar tesis inşaatları tamamlanmadığı için iptali gündeme gelen lisans sayısı 500’e yakın..

Gediz Üniversitesi kentsel yenileme yüksek lisans eğitimi veriyor!

Gediz Üniversitesi'nde kentleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanlar "Kentsel yenileme yüksek lisans programı" ile yetiştiriliyor.

Kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yılın ilk 6 ayında yapılan harcamaların listesini çıkardı. Listeye göre kaç riskli yapı tespit edildi? Kaç TL kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi? Türkiye'de kaç riskli bina var?

EPDK, enerji lisansı alıp yatırım yapmayan projeleri mercek altına aldı!

EPDK, çantacı avına çıktı. Yenilenebilir enerji lisansı alıp yatırım yapmayan 500 proje mercek altına alındı. Sadece 148 proje yatırım detaylarını teslim etti. 220'si mücbir sebeple eksik belge verdi . 120 projeden ise hiç ses yok.

Kira bedeli nasıl ödenmeli?

Kira sözleşmesi kapsamında kira süresinin ve kira bedelinin ne kadar olacağına ilişkin bilgiler verilerek taraflar arasında imzalanıyor. Peki yapılan kira sözleşmesinde belirlenen kira bedeli nasıl ödenmeli?

Kira bedeli tespit davası nasıl açılır?

Kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava açılması istenebiliyor. Peki Borçlar Kanunu gereğince kira bedeli tespit davası nasıl açılır? Ne zaman açılır?

Kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince belli bir sınırının üstüne konut kira geliri elde eden kimselerin kira beyanında bulunması gerekiyor. Peki, kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

Sparta Tower yatırım bedeli!

İçerisinde 298 adet rezidans ve 76 adet ticari birim bulunan Sparta Tower yatırım bedeli 30 milyon TL olarak belirlendi. Beyoğlu Group Proje ve İnşaat tarafından hayata geçirilen proje 19 bin 934 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor...

Ecrimisil bedeli nedir?

Devlete ait hazine taşınmazlarının gerçek ve tüzel kişiler tarafından izinsiz kullanılması halinde, ilgili kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki ecrimisil bedeli nedir? Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?

Lisans bedeli Haberi

Lisans bedeli

Emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans belgesi!

Emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans belgesi ile ilgili hükümler,İstanbul Ticaret Odası 24 No'lu Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından hazırlanan emlak yasa tasarısı taslağında yer alıyor.


Yasa tasarısına göre, Lisanslı Emlak müşavirliği sınavına ilişkin usul ve esaslar ile sınav konuları yönetmelikle belirleniyor. 3 yıl içinde sınavlarda başarısız olanlar yeniden sınava giremiyor.  


Emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans kimlik belgesi:

Bu kanun hükümlerine göre emlak müşaviri veya emlak komisyoncusu olmaya hak kazanan kişilere kurul tarafından kayıt ve tescilleri yapılarak lisans ve kimlik belgesi verilir.  


Lisans talepleri için yapılan başvurular en geç bir ay içinde Kurul tarafından incelenir ve karara bağlanır. Kurul kararlarına karşı bir aylık süre içinde idari yargıya itiraz edilebilir.  

Lisanslı emlak müşavirleri tarafından bu...