07 / 05 / 2024

Lisans belgesi

Lisans belgesi

İstanbul Ticaret Odası 24 No'lu Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından hazırlanan emlak yasa tasarısında emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans belgesi ile ilgili hükümler bulunuyor...

Riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018!

2018 yılında alınacak riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018 ne kadar oldu?

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

Dorukşah İnşaat kentsel dönüşüme devam ediyor!

Dorukşah İnşaat’tan kentsel dönüşüme devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi’ne 2014 yılından bu yana sahip olan firmanın Türkiye’nin 81 ilinde riskli yapı tespiti yapabilme yetkisi bulunuyor.

LİHKAB tescili nedir?

LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti yetki belgesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak riskli yapılar Bakanlık tarafından lisans verilen kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti yetki belgesi nasıl alınır?

Adana'da iki firmaya daha riskli yapı tespiti belgesi verildi!

Etika Mim. Müh. İnş. Dan. Gyr. Değ. İş Sağ. ve Güv. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Mehmet Batu Müh. Müş. Doğ. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti’ye verilen “Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi” verildi.

AKAMDER Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.

AKAMDER'e Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı...

Akamder, Riskli Yapı Tespiti Lisans belgesi aldı!

Akamder ilklere devam ederek 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi'ni aldı. Akamder olarak birçok yaraya parmak basarak, sorunlara çözüm getiren çalışmalarıyla Adana Kamuoyunda dikkat çeken Akamder başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor.

Çevre izin belgesi ne zaman yenilenir?

Çevre izin ve lisans yönetmeliği gereğince, işletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerli oluyor. Peki çevre izin belgesi ne zaman yenilenir?

Çevre izin ve lisansı nasıl alınır?

Çevre izin belgesi, alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca işletmelere verilecek belge olarak tanımlanıyor. Peki, çevre izin ve lisansı nasıl alınır? İzin nereden alınır?

Çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar!

1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe giren Çevre izin ve lisans yönetmeliği gereğince bazı firmaların çevre izin ve lisans belgesi alması gerekiyor. İşte çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar..

Lisans belgesi Haberi

Lisans belgesi

Emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans belgesi!

Emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans belgesi ile ilgili hükümler,İstanbul Ticaret Odası 24 No'lu Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından hazırlanan emlak yasa tasarısı taslağında yer alıyor.


Yasa tasarısına göre, Lisanslı Emlak müşavirliği sınavına ilişkin usul ve esaslar ile sınav konuları yönetmelikle belirleniyor. 3 yıl içinde sınavlarda başarısız olanlar yeniden sınava giremiyor.  


Emlak müşavirliği ve emlak komisyonculuğu lisans kimlik belgesi:

Bu kanun hükümlerine göre emlak müşaviri veya emlak komisyoncusu olmaya hak kazanan kişilere kurul tarafından kayıt ve tescilleri yapılarak lisans ve kimlik belgesi verilir.  


Lisans talepleri için yapılan başvurular en geç bir ay içinde Kurul tarafından incelenir ve karara bağlanır. Kurul kararlarına karşı bir aylık süre içinde idari yargıya itiraz edilebilir.  

Lisanslı emlak müşavirleri tarafından bu...