10 / 05 / 2024

lisanslı harita büroları

lisanslı harita büroları

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının iptali ile ilgili esaslar, Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik kapsamında yer veriliyor. Lisansın iptal edilmesi ile ilgili esaslar...

Deprem bölgesinde, depremden 1 yıl sonra yapılan bir kolon imalatı ağızları açık bıraktı!

İnşaat Mühendisi ve SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Habip Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden deprem bölgesinde, depremden 1 yıl sonra yapılan bir kolon imalatını paylaştı. İşte Habip Çakmak'ın o paylaşımı...

Ünlü ekonomistten seçim sonrası dolar tahmini! Yatırımcılar pür dikkat bakın! Bu pozisyonu alanlar kârlı çıkmayacak!

Ülke genelinde seçim sonrası doların yükseleceği söylenirken vatandaş döviz bürolarının yolunu tuttu. Peki seçim sonrası dolar yükselecek mi? 

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Bugün euro ne kadar?  21 Eylül Perşembe canlı Euro/TL kuru fiyatları kaç TL?

21 Eylül günü euro almak amacıyla döviz bürolarına gidecek olanlar yoğun olarak 21 Eylül canlı Euro/TL kuru fiyatlarını araştırıyor. Euro bugün ne kadar, kaç TL? 21 Eylül Perşembe canlı Euro/TL kuru fiyatları kaç TL?

Euro bugün kaç TL? 26 Ağustos Cumartesi canlı Euro/TL kuru alış ve satış fiyatları kaç lira?

26 Ağustos Cumartesi günü döviz bürolarına giderek Euro alış ve satışı yapmak isteyenler yoğun olarak Euro kaç TL, ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte  26 Ağustos canlı Euro/TL kuru alış ve satış fiyatları.

Euro bugün ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Euro/TL kuru alış-satış fiyatları 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü döviz bürolarına giderek euro alım ve satımı yapmak isteyenler tarafından takip ediliyor. Peki Euro ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

İstanbul'da dövizde ilçeler arası farkın sebebi neyden kaynaklanıyor?

İstanbul'da meydana gelen bazı döviz bürolarının son zamanlardaki güncel kur değerleri ve birbirleri arasındaki ücret değişimi yatırımcıların ve ilgili vatandaşların dikkatini çekiyor.

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Döviz kurlarında ayar iyice şaştı. Bankaların döviz alış ve satış kurları arasındaki makas iyice açılırken, İstanbul’da ilçeden ilçeye de döviz bürolarının güncel kur değerleri de birbirini tutmuyor.

Son dakika! İstanbul'da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 

Farklı ilçelerde yer alan döviz bürolarında euro ve doların, alış ile satış fiyatlarını arasındaki fiyat değişimleri dikkatleri çekti. Aynı ilçelerde yer alan döviz bürolarında da farklılıklar yaşanıyor...

Selçuk Geçer'den yürek hoplatan dolar ve altın yorumu! Zengin olmak isteyenler hemen koşsun!

Ekonomist Selçuk Geçer'in son tahmini, dikkatleri üzerine çekiyor ve döviz bürolarında hareketlilik yaratması bekleniyor. Geçer'in dolar hakkındaki yorumları, piyasalarda merakla takip ediliyor.

Rakamı duyanlar döviz bürolarını arşınladı! Selçuk Geçer dolar tahmini ile uykuları kaçıracak!

Döviz kurunda meydana gelen her hareketlilik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar 19 TL sınırına dayandığı şu sıralarda ünlü ekonomist Selçuk Geçer, birtakım değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar!

Dolarda korkutan hareketlilik! Peş peşe açıklanan rakamlar sonrası herkes döviz bürolarına akın etti!

Bir süredir 18,90 lira seviyelerinde yatay hareket eden kur 13 Mart sabahı 19,17 lira seviyesine kadar yükseldi. Ekonomistler mayıstaki seçim yaklaştıkça kur üzerindeki hareketliliğin artacağına işaret etti.

Dünyaca ünlü bankadan çıldırtan dolar tahmini! Dolar adeta dibi görecek! Doları olanlar hemen döviz bürolarına koştu!

Wells Fargo adlı finansal hizmetler firmasının stratejistleri, Türkiye'deki muhalefet bloğunun bir seçim zaferi kazanması durumunda Türk Lirası’nın yüzde 20 değer kazarak 15 TL’ye düşeceğini söyledi.

lisanslı harita büroları Haberi

lisanslı harita büroları

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının iptali!

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının iptali ile ilgili esaslar, Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik kapsamında yer veriliyor.


Lisansın iptal edilmesi

Lisans;

a) Lisans sahibinin iptal isteği,

b) Bu Yönetmelikte veya Kanunda belirtilen lisans alabilme şartlarından birinin kaybedilmesi veya bu şartları taşımadığının sonradan anlaşılması,

c) Bu Yönetmeliğin 9 uncu, 11 inci veya 46 ncı maddesi kapsamında sürekli iptal cezası verilmesi,

ç) Bu Yönetmelikte belirtilen süre içerisinde geçerli ve kabul edilebilir özre dayanmaksızın lisans belgesinin teslim alınmaması veya çalışmaya başlamaması,

d) Lisans sahibinin 67 yaşını doldurması,

e) Lisans sahibinin ölümü hallerinde İdarece iptal edilir.

             

(2) Lisansı iptal edilenler, arşiv belgelerini ilgili kadastro müdürlüğüne devreder.

             

(3) Birinci fıkranın (a) bendi...