30 / 04 / 2024

lisanslı kuruluşlara verilecek cezalar

lisanslı kuruluşlara verilecek cezalar

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince Bakanlık, riskli yapı tespiti için lisanslandırılan kurum ve kuruluşların faaliyetlerini denetleyebilecek...

90 bin taşerona kadro düzenlemesinde son durum ne? Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek?

Taşeron kadro konusunda son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra memur ve emeklilere müjde vereceğini açıklarken gözler taşeron kadrosuna çevrildi. Peki Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek? 

Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim'de emekli ikramiyesi hesaplara yatacak mı?

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel emekli vatandaşlara ikramiye konusu gündemde konuşulmaya devam ediyor. Peki, Emeklilere 100. yıl Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar...

Halkbank'tan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük müjde. Verecekleri rakamı açıkladılar

Halkbank'tan ev sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlara yönelik çok güzel bir haber geldi. Banka tarafından ev almak isteyen vatandaşlara verilecek kredi miktarı açıklandı. 

Garanti Bankası emekli promosyon miktarını açıkladı. Aniden gaz artırdı

Özel bankalar tarafından emekli vatandaşlara verilecek promosyon miktarları açıklanmaya başladı. Arkadan gelen Garanti Bankası da gaz artırdı.

2023 Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman gelecek? Taşeron işçilere kadro verilecek mi? 

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerona kadro verilmesinden sonra, yaklaşık 100 bin taşeron işçi kadro müjdesi bekliyor. Peki, Taşeron işçilere kadro verilecek mi? İşte detaylar...

O yaştaki vatandaşlara 2 bin 60 TL para verilecek! Hemen e-devletten başvurun!

Devlet, ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üzeri vatandaşlara destek oluyor! E-devlet üzerinden yapılan başvurularla her üç ayda bir 2.604 TL ödeme sağlanıyor. Dar gelirli yaşlılar için ekonomik rahatlama sağlayan bu destek, toplumsal refahı artırmayı hedefliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kira yardımı! Hangi şartları taşıyana verilecek?

Bakanlıktan yeni bir duyuru geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kira desteği verilecek. Tüm detaylar belli oldu.

Vatandaşlara destek ödemesi için 7000 TL verilecek! Üstelik geri ödeme şartı olmadan!

Hükümet tarafından geri ödemesiz ve şartsız olarak vatandaşlara 7.000 TL destek ödemesi yapılacak. Bu ödeme anında yatırılacak ve vatandaşların maddi açıdan rahatlamasına yardımcı olacak. İşte detaylar...

Ziraat Bankası'ndan son dakika açıklaması. Ziraat müşterileri dikkat

Ziraat Bankası tarafından vatandaşlara yönelik kredi açıklamaları devam ediyor. Ziraat Bankası'ndan önemli bir açıklama daha geldi. Son dakika yapılan açıklamada vatandaşlara verilecek kredinin detaylarına yer verildi.

Rekabet Kurulu'ndan zincir marketlere uyarı yağdı! Uyarılara uymayanların ikinci bir şube açması yasaklanacak!

Rekabet Kurulu tarafından zincir marketlere özel üretilen ambalajlara dikkat ve açılışlar için mesafe uyarısı geldi. Uyarılara uymayanlara yaptırımlar uygulanacak.

Evini yenilemek isteyenler müjde! Aile Bakanlığı duyurdu! Dar gelirli vatandaşlara 300 bin TL'lik destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. Peki, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programından kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı denetiminde yeni düzenleme: İhmal eden kuruluşlar 3 ay boyunca yeni iş alamayacak. Çevre Bakanlığı tarafından getirilen sıkı tedbirlerle yapı denetiminde kalite ve güven artırılacak.

Deprem bölgesindeki arıcılara verilecek destek belli oldu! İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Arıcılar Birliği (TAB), Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen arıcılara vereceği desteği açıklayarak arıcılara bir nebze de olsa katkı sunmaya çalışıyor. İşte detaylar…

lisanslı kuruluşlara verilecek cezalar Haberi

lisanslı kuruluşlara verilecek cezalar

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendinde yer alan “Maliye Bakanlığınca” ibaresi ile beşinci fıkrasında yer alan “Bakanlığın talebi üzerine Maliye Bakanlığınca” ibaresi madde metninden çıkarılmış ve maddeye aşağıdaki fıkralar eklendi.

Buna göre, Bakanlık, riskli yapı tespiti için lisanslandırılan kurum ve kuruluşların faaliyetlerini denetleyebilecek. Mevzuatta öngörülen esaslara uygun olarak görevini yerine getirmeyen lisanslı kurum veya kuruluşlara, işlenen fiil ve hâllerin durumuna göre aşağıdaki idari yaptırımlar uygulanacak.

Yazılı uyarı cezası verilecek fiiller:

1) Riskli yapı tespit raporunda teknik yönden tespit edilen eksikliklerin verilen süre içerisinde düzeltilmemesi

2) Yapı maliki olmayan birinin talebine istinaden riskli yapı tespiti yapılması

3) Daha önce riskli yapı tespitine...