05 / 05 / 2024

lisanslı tapucu

lisanslı tapucu

Türkiye'de önümüzdeki yıldan itibaren evrak sürecini takip edecek, imza yetkisi olan lisanslı tapucular göreve başlayacak...

A101’de 12 parça çay seti 129 TL’ye, çelik termos 599 TL’ye, Barbie lisanslı tek kişilik çarşaf 159 TL’ye düştü!

A101, uygun fiyatlı ürün satışına ağustos ayında da devam edecek. Bu kapsamda, 3 Ağustos’ta 12 parça çay seti 129 TL’ye, çelik termos 599 TL’ye, Barbie lisanslı tek kişilik çarşaf 159 TL’ye düşecek. İşte 3 Ağustos 2023 A101 fiyat listesi...

BİM indirimli aktüel kataloğu çıktı! Lisanslı çocuk çorabı 15 TL'ye düştü! Sepet dolduracak ucuzluk 17 Ocak 2023

BİM Market bugün market raflarına dizilecek aktüel ürünler kataloğunu açıkladı. BİM indirimli aktüel kataloğu çıktı! Lisanslı çocuk çorabı 15 TL'ye düştü! 17 Ocak 2023 fiyat listesi...

Buğday ve arpasını lisanslı depoya koyan çiftçilere şok haber! Sıfır faizli kredi imkanı resmen donduruldu! 

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince lisanslı depolar tarafından ihraç edilen ELÜS tutarının yüzde 75’ine kadar azami 9 ay vadeli şekilde faizsiz kredi veriyordu. Lisanslı deponun en büyük avantajı olan bu kredi donduruldu.

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021 bugünkü 31609 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ev kiraları hangi bölgelerde arttı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Serkan Bal konut sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konut kiralarını değerlendiren Bal, Kira fiyatlarındaki yükselişin satış fiyatlarını da etkilediğini belirtti.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de yasalaştı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

Çok sayıda inşaat mühendisi serbest çalışma ortamında faaliyette bulunuyor!

TBMM Genel Kurulunda, Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin bütününe ilişkin yapılan görüşmeler bitirildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuya ilişkin konuştu.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de onaylandı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

lisanslı tapucu Haberi

lisanslı tapucu
Tapu işlemlerinin hızlandırılması için Türkiye'de yeni bir adım atılıyor. 2013 yılının başından itibaren, evrak sürecini takip edecek, imza yetkisi olan lisanslı tapucular görev alacak. Ev veya arazisini satmak isteyenler belli bir ücret karşılığında işleminin takibini bu kişilere yaptırabilecek. Hak sahibi sadece son imzayı atmak için tapu dairesine gelecek. Lisans belgesi alınabilmesi için adaylar tapu mevduatı ve Borçlar Kanunu'na ilişkin konularda sınavlara...