06 / 05 / 2024

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz akbil duyurusu yaptı. Ücretsiz geçişler metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde geçerli olacak. İETT'den yapılan son dakika açıklamasının detayları belli oldu! İşte ayrıntılar...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacı ile hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımladığını açıkladı. İşte haberin ayrıtıntıları...

Milli Eğitim Bakanlığı o personellerin hesabına para yatıracak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında görev yapanların ücretlerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki, LGS görevli ücreti ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

LGS görevlisi olacaklar ne zaman başvuru yapabilir? LGS gözetmen ücretleri ne kadar?

LGS sınavının yaklaşmasıyla görevli olmak isteyen kişiler de tarihlerini yakından takip etmeye başladı. 06.04.2023 yılında yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi sınavında görevli olmak isteyenlerin başvurularını yapması gerekiyor. LGS görevli başvuru tarihleri ne zaman ve nasıl yapılacağı merak konu

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağını duyurmuştu. Araçlarında OGS bulunan araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçiş yapması gerektiği açıklanmıştı.

Mahmutbey serbest geçiş sistemi 20 Kasım'da başlıyor!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde trafiği yüzde 30 azaltması beklenen serbest geçiş sisteminin 20 Kasım’da hayata geçeceğini söyledi.

Uludağ Milli Parkı'na kurulacak geçiş sistemi TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?

Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır? İşte apartmanlarda kömürden doğalgaza geçiş..

Emin Evim Elbirliği Sistemi ile ayda bin 100 konut teslim ediyor!

Emin Evim’in hayata geçirdiği ve konutların taksitlerini müşterilerin belirlediği sisteme ilgi artıyor. ‘Elbirliği sistemi’ adı verilen yöntemle her ay 1.100 konut sahiplerine teslim ediliyor.

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Lütfi Elvan: Haziranda Körfez Geçiş Köprüsü'nde yürürüz!

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinde en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatı sürüyor. Elvan, 2015 Haziran’da köprüden yürüyerek, 2015 Aralık ayında ise araçlarla geçiş sağlanacağını söyledi.

Haziran 2015'te İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün siluetini göreceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "(İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü) Haziran 2015'te köprünün siluetini göreceğiz ve yürüyerek köprüden geçebileceğiz. Aralık 2015 tarihinde artık araçlar geçmeye başlayacak"

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı Haberi

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı

Öğrenci akbillerine yüzde 40 zam tartışması İETT'de devam ederken çıkan son karar zam farkının İstanbul büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödenmesi kararı çıkmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun ise UKOME'de çıkan kararı veto yetkisi olmamasına rağmen henüz imzalamadı.

23 Mayıs tarihinde İBB Meclisi'nde öğrenci ulaşım kartlarına yapılan zammın İBB tarafından sübvanse edilmesi kabul edilmişti. Aylık yüzde 40 zamla 31 lira eklenerek 109 liraya çıkan aylık öğrenci abonman ücretinin yeniden 78 liraya düşürülmesi kararı alınmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 14 Nisan'da öğrenci akbil zamlarını yeniden görüşülmek üzere meclise iade etmişti.

TOPLU TAŞIMA 4-5 HAZİRANDA ÜCRETSİZ!

İstanbul'da bu hafta sonunda, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ile Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bitirme Sınavlarına girecek İstanbullular için toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak imkandan öğrenci, öğrenci velileri ve öğretim görevlileri yararlanabilecek.

5 Haziran...