14 / 05 / 2024

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiyeden yardım bekliyor

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiyeden yardım bekliyor

Litvanya Müftüsü Jakubauskas, Vilnius’ta cami arazisi ve inşası için Türkiye’den yardım beklediklerini açıkladı.Litvanya Müftüsü Romas Jakubauskas, başkent Vilnius’ta inşa etmek istedikleri cami için Türkiye'den yardım istedi.

Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonu!

Seçimlere artık sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yatırım enstrümanları ile ilgili gelişmeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonunu açıkladı...

Bu hisselere yatırım yapanlar dikkat! İşte borsada bu hafta yatırımcısını üzen 10 hisse!

Seçimlere üç hafta kala yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisseyi açıkladı. 

Diyanet'ten kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi

Diyanet'in bu haftaki hutbesinde kira artışlarına dikkat çekildi. Müslümanların ticarette ahireti gözetmeleri gerektiği belirterek o şekilde hareket etmeleri söylenirken merhametli bir ev sahibi, insaflı bir kiracı olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık fiyatları araştırılmaya başlandı. Diyanet vekaletle kurban kesim tutarını açıkladı. Dini görevlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, bu yılın kurbanlık fiyatlarını araştırıyor.

Oms Gayrimenkul İnşaat Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Oms Gayrimenkul İnşaat Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mert Müslüm Şimşek tarafından kuruldu.

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Özcanoğulları Mühendislik Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özcanoğulları Mühendislik Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Özcan ve Müslüm Özcan ortaklığında kuruldu.

Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Yatırım araçları liginde haftanın şampiyonu kim oldu?

Bu hafta yatırım araçları arasında geçen yılın gözdesi Borsa İstanbul, yatırımcısını üzerken, diğer yatırım enstrümanlarında nasıl bir seyir gözlendi? Hangi yatırım aracı yatırımcısını sevindirdi?

Altın, dolar, euro... Bu haftanın en çok kazandıranı belli oldu! Buna yatırım yapanlar yaşadı

Bu hafta piyasalar oldukça hareketli geçti. Piyasalarda merakla beklenen kritik gelişmeler sonucunda, altın, dolar ve euronun da içinde bulunduğu yatırım enstrümanlarından kazandıranı belli oldu. Buna yatırım yapanlar yaşadı. Ayrıntılar haberimizde...

Altın, dolar, euro ve borsa... Bu haftanın kazandıranı belli oldu! Buna yatırım yapan kazandı

Bu hafta piyasalar oldukça hareketli geçti. Piyasalarda merakla beklenen kritik gelişmeler sonucunda, altın, dolar euro ve borsanın da içinde bulunduğu yatırım enstrümanlarından kazandıranı belli oldu. Buna yatırım yapan kazandı. Ayrıntılar haberimizde...

''Gümüş altına kıyasla bedava'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu geldi! Gümüşte flaş gelişme

Milyonlar yatırımcı için altın ve gümüş en kıymetli yatırım enstrümanları arasında yer alıyor. Fiyatlar kıyaslandığında gümüş altına göre bedava diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı. Altına yatırım yapamayanlar gümüş alıp kenara atıyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar?

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi Şişli'de Müslüm Didin tarafından kuruldu.

2022 Kurban fiyatları belli oldu! İşte güncel büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyat listesi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Türkiye'de kurban fiyatlar hakkında araştırmalar hız kazandı. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, dört gün boyunca hayvanların kurban edileceği Kurban Bayramı'na şimdiden hazırlık yapmaya başladı. Peki 2022 kurban fiyatları ne kadar oldu?

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiyeden yardım bekliyor Haberi

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiyeden yardım bekliyor

Başkentinde cami bulunmayan Litvanya'da Müslüman toplumun lideri Jakubauskas, AA muhabirine Vilnius Belediyesi ile camiye ayrılacak arazi konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı anlattı. 


Kentteki tek caminin Sovyetler Birliği döneminde yıkıldığını ve arazinin kendilerinden alındığını söyleyen Romas Jakubauskas, "Bize ait olmayan şeyi istemiyoruz ancak ibadet için arazi istiyoruz. Beğendiğimiz bir yer için başvurduk. Şu an belediyeden yanıt bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Vilnius Belediyesi'den AA'ya yapılan “Cami yapılmasına ilişkin planımız yok. Arazı konusunda ise henüz bir karar vermedik” açıklamasının hatırlatılması üzerine Jakubauskas, “Zaten onlardan cami yapılmasını beklemiyoruz. Bizim sorunumuz arazı meselesidir” yanıtını verdi.


Litvanya Müftüsü, İslam dünyası ve özellikle Türkiye’den cami inşasında da yardım beklediklerini belirtti.


Jakubauskas, “Arazi sorunu hal olunursa cami inşasında sponsor arayışına başlayacağız. Bence bu konuda bir sorun olmaz. İslam alemi bize yardımcı olur. Tabii ki,...