18 / 07 / 2024

lng terminali

lng terminali

Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali yatırımlarını Türkiye’de artırmak için Enerji Bakanlığı harekete geçti. Doğalgaz arz güvenliği açısından kaynak çeşitlendir-mesini hedefleyen enerji yönetimi, LNG için üç kritik teşvik üzerinde çalışıyor...

Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Çetinler Otogar İşletmeciliği İnşaat Ticaret Limited Şirketi arasında Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi...

Tekirdağ Süleymanpaşa Otobüs Terminali'nin inşaatı yükseliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Süleymanpaşa Otobüs Terminali'nin inşaatına hız kesmeden devam ediyor. Terminal 6 bin 440 metrekare kapalı alana sahip.

Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı tam gaz!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatını son sürat sürdürüyor.

Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yüzde 80'ini tamamladı.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Genel Havacılık Terminali,  iş jetlerine ve hava taksilerine hizmet veriyor. Genel Havacılık Terminali’nin işletimi yüzde 35 ciro tahmini payı üzerinden ihale ile kiraya verilecek…

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı yeniden başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatına yeniden başladı.

Avrasya GYO, Havza Otobüs Terminali'ni kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni 75 bin TL bedelle kiraya verdi.

Çarşamba Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Özel Çarşamba Eğitim Kurumları Yayıncılık Matbaacılık Ticaret Limited Şirketi arasında Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi...

Çarşamba Otobüs Terminali aylık 60 bin TL'ye kiraya verildi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Çetinler Otogar İşletmeciliği İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile 1 yıl süreli kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildi...

Avrasya GYO Çarşamba Otobüs Terminali'nin bir kısmını 30 bin TL'ye kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,  Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin 4 bin 924 metrekarelik kısmını 5 yıllığına 30 bin TL + KDV kira bedeli ile Özel Çarşamba Eğitim Kurumları Yayıncılık Matbaacılık'a kiraya verdi...

Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı tam gaz devam ediyor.

Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 2009 yılından beri en iyi hizmeti yapabilme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

lng terminali Haberi

lng terminali

Katar, Malezya, Cezayir gibi ülkelerin ardından ABD gibi yeni ülkeler de geniş çaplı LNG ihracatına hazırlanırken, Türkiye’nin dünya LNG ticaretinden daha fazla pay almak için yeni yatırımlara ihtiyacı bulunuyor. Boru hatlarıyla gelen doğalgazın yanı sıra, kaynak çeşitliliğini artırmayı öngören enerji yönetimi ise LNG yatırımlarının önünü açacak üç önemli düzenleme üzerinde çalışıyor. Henüz tartışma aşamasında olan düzenlemeler, yeni kanun tasarısına eklenirse, sıvılaştırılmış doğalgaza ciddi teşvikler gelmiş olacak. 


YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILACAK


Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğalgaz Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı’nın bazı maddeleri üzerinde çalışmalar sürüyor. Doğalgaz sektöründe önemli değişiklikler öngören taslağa, LNG ile ilgili yeni maddeler eklenmesi de gündemde. Yetkililer, LNG yatırımlarının ciddi şekilde önünü açacak bu maddelerin üzerinde görüş birliği sağlanması durumunda kanuna eklenebileceğini, ancak hâlâ müzakere edildiğini söylüyor. 

Edindiğimiz...