25 / 05 / 2024

lojistik maliyetleri

lojistik maliyetleri

Kurlardaki tırmanış, akaryakıt zamları, köprü geçiş ücretlerinin artmasıyla lojistik sektöründe maliyetler yüzde 25-30 arttı. Özellikle entegre hizmet sunan lojistik firmalarında depolama kiralarında ciddi bir maliyet artışı meydana geldi.

Tesla Çin'de daha çok fabrika açabilir!

Elon Musk, Tesla'nın Çin'de daha çok fabrika açabileceğini ihsas etti. Musk, 'Çin coğrafi açıdan epey büyük, dolayısıyla lojistik maliyetleri azaltmak için bu ülkenin diğer bölgelerinde de tesislere sahip olmak anlamlı görünüyor' dedi.

Lütfi Elvan: Mersin'e Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birini yapıyoruz!

Yeni limanları inşa ederken, bu limanların lojistik altyapısını da kurduklarını ifade eden Bakan Elvan, "Mersin'e sadece Çukurova Bölgesi'nin değil Türkiye'nin en büyük Lojistik Merkezlerinden birini yapıyoruz" dedi

Erzurum'a 34 milyon liralık Lojistik Köy yapılıyor!

Modern yük taşımacılığının kalbi olarak görülen, diğer ulaşım sistemleriyle entegre olarak kombine taşımacılığı geliştiren lojistik merkezler modern, teknolojik ve ekonomik gelişmelere paralel olarak inşa ediliyor...

Öz Öztaş İnşaat Metal Harfiyat Lojistik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Öztaş İnşaat Metal Harfiyat Lojistik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zehra Ağüzüm tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Nisan'da Ümraniye'de kuruldu.

Tekirdağ AFAD Lojistik Deposu tamamlanıyor!

Afet bölgesine ilk müdahalenin yerinden, hızlı ve etkin bir şekilde yapılması amacıyla acil müdahale malzemelerinin depolanacağı, Tekirdağ çevre yolu üzerinde yapımı devam Tekirdağ AFAD Lojistik Depo inşaatında sona yaklaşılıyor...

Samsun'daki lojistik depo 6,5 milyon liraya ihale edildi!

Olası afet anında acil müdahale malzemelerinin depolanacağı tesislerin Samsun'daki ihalesi 6,5 milyon liraya gerçekleştirildi. Lojistik deponun yapım ve kontrollük işlerinin TOKİ tarafından yürütüleceği açıklandı

Basit inşaat maliyetleri!

Basit inşaat niteliğinde inşa edilecek meskenlerin ortalama maliyetleri, 17 Ağustos 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 62 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte basit inşaat maliyetleri...

Lüks inşaat maliyetleri!

Binalar lüks inşaat, 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve basit inşaat olmak üzere beş gruba ayrılıyor. 2014 yılında uygulanacak ortalama inşaat maliyetleri 62 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor...

Samsun Afet Lojistik Depo inşaatı devam ediyor!

Samsun Valisi Hüsevin Aksov. afet ve acil durum hallerinde, çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla Samsun'da kurulması planlanan Lojistik Depo hakkında bir açıklamada bulundu.

Erikli İnşaat Yapı Malzemeleri Metal ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erikli İnşaat Yapı Malzemeleri Metal ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Kerim Erüklü tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 21 Nisan 2014 tarihinde kuruldu.

Sertrans Logistics, lojistik merkezini bir araya topladı!

25’inci yılına Hadımköy’ deki yeni lojistik merkezinde giren SERTRANS Logistics, genel merkezini ve bazı depolarını 8 futbol sahası büyüklüğündeki yeni lojistik merkezinde bir araya topladı.

Samsun'daki Afet Lojistik Depo'nun inşası devam ediyor!

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, afet ve acil durum hallerinde, çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla Samsun'da kurulması planlanan Lojistik Depo hakkında bir açıklamada bulundu.

Sertrans Logistics, 8 futbol sahası büyüklüğündeki yeni lojistik merkezine taşındı!

SERTRANS Logistics, genel merkezini ve bazı depolarını 8 futbol sahası büyüklüğündeki yeni lojistik merkezinde bir araya topladı. 50 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu yeni lojistik merkez, toplam 42 bin 500 metrekare kapalı alana sahip.

lojistik maliyetleri Haberi

lojistik maliyetleri

Kurlardaki tırmanış, akaryakıt zamları, köprü geçiş ücretlerinin artmasıyla lojistik sektöründe maliyetler yüzde artıyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre, 300 milyar TL'lik büyüklüğe sahip lojistik sektörünün gündeminde son iki yıldır hızla yükselen maliyetler var. Döviz kurlarındaki tırmanış, akaryakıt zamları, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin artmasıyla lojistik sektöründe maliyetler yüzde 25-30 civarında yükselmiş durumda. Rekabet nedeniyle maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtamayan lojistik şirketleri ise verimlilik projeleriyle süreci yönetmeye çalışıyor.

2018 için de beklentiler maliyet artışlarının süreceği yönünde. Bu artışın önemli bir kısmının kurlardan ve akaryakıt fiyatlarındaki artıştan gelmesi bekleniyor. Sektör temsilcileri, yıl sonuna kadar maliyetlerde en az yüzde 5'lik bir artış beklediklerini söylüyor.

MALİYETLER NEDEN ARTTI?

Lojistik sektöründe maliyetler, depolama süreçleri ve taşımacılık olarak iki temel başlıkta ele alınıyor. Taşımacılık tarafında akaryakıt zamları, Ro-Ro ile ilgili...