15 / 05 / 2024

lokman er kim

lokman er kim

Girişim GYO Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Er, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, özellikle yabancı yatırımcıların önümüzdeki süreçte Türkiye’ye ciddi yatırımlar yapabileceğini vurguladı.

Safi değer artışı 2016!

Mart ayı ile değer artış kazancı vergisinin beyan ve 1. taksit dönemi başladı. Ay sonuna kadar vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, bu vergiyi kim ne kadar öder?

Lokman Er: Doğru planlama karlı yatırıma dönüşür!

Girişim GYO Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Er, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, özellikle yabancı yatırımcıların önümüzdeki süreçte Türkiye’ye ciddi yatırımlar yapabileceğini vurguladı.

İşyeri çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisini belediyenin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, verginin mükellefi kimdir? İşyeri çevre temizlik vergisini kim öder?

İşyeri çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nasıl ödenir? İşyeri çöp vergisini kim öder?

Mesken çöp vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeniyor. Peki, mesken çöp vergisini kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi bulunan binalarda kullanılması zorunlu olan ısı pay ölçer sistemi için maliklerin yöneticilere başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Mirasta kime ne oranda pay düşer?

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mallar mirasçılarına intikal ediyor. Mirasbırakanın mirasçılarının kim olduğu ve hangi oranda mirasçı oldukları kanun ile açıklanıyor. Peki, kanunen mirasta kime ne oranda pay düşer?

Değer artış kazancı vergisini kim öder?

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergide bazı muafiyetler de bulunuyor. Peki, değer artış kazancı vergisini kim öder? Kim ödemez?

İmar planı değişen arazinin değer artışını kim belirleyecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değerlenen arazilerle ilgili olarak diin açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Kim Kardashian Kaplumbağa Adası'nı satın alacak!

Kim Kardashian Avustralya'da ada alma hazırlığında.5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Kim Kardashian kızına ada satın alıyor!

Kim Kardashian şimdi de Avustralya'da ada alma hazırlığında. 5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

lokman er kim Haberi

lokman er kim

Girişim GYO Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Er, gayrimenkul sektörü ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım genel seçimlerinin ardından piyasadaki puslu havanın kalktığını ifade eden Er, yabancı yatırımcıların önümüzdeki süreçte Türkiye’ye ciddi yatırımlar yapabileceğini ifade etti. Karlı bir yatırım için en önemli aşamanın planlama olduğunu belirten Er, "Kira getirisi, gayrimenkulün pazar değeri, projelerin marka gücü, bulunduğu şehir, semt gibi özellikler gayrimenkul yatırımında oldukça etken faktörlerdir. Ancak en önemli etken hiç kuşkusuz bir yatırımın planlama aşamasıdır. Bu süreçte kurumsal danışmanlık hizmeti almak en önemli koşuldur. Hiç kuşkusuz iyi bir danışmanlık doğru bir planlamayı doğuracak, doğru bir planlama ise karlı bir yatırıma dönüşecektir" dedi.


İş adamı Lokman Er, şöyle devam etti:

"Gayrimenkul yatırımlarında en büyük kar oranını arazi yatırımları sağlamaktadır. Bugün marka değeri...