21 / 05 / 2024

Londra merkezli CPP

Londra merkezli CPP

Türkiye’de daha çok kredi kartlarına sağladığı sigorta ve asistans hizmetleriyle tanınan Londra merkezli CPP’nin Türkiye iştiraki, sigorta şirket kurmaya hazırlanıyor...

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank LLP tarafından yayınlanan 2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu'na göre bu sene küresel ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor.

Dünyanın en iyi 100 kent listesi yayımlandı: Türkiye’den üç il var!

Londra merkezli Uluslararası pazar araştırma şirketi Euromonitor dünyanın en iyi 100 şehrini duyurdu. Söz konusu listede Türkiye'den de 3 şehir yer aldı...

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank, 2023 yılı “Servet Raporu” sonuçlarını açıkladı ve zenginlerin toplam servetinin üçte birinin emlak/konut olduğu gündeme geldi. 

Reuters'tan Türkiye açıklaması! Seçimler yaklaştıkça...

Londra merkezli Reuters,  tarafından Salı günü yapılan bir ankete göre, Türkiye'de enflasyonun bu yıl resmi tahmininde yüzde 3.8 olması bekleniyor.

Küresel konut krizi kapıda! Konut fiyatları ne olacak? Ev alacakları da ev sahiplerini de ilgilendiriyor!

Kapakları ile çok konuşulan Londra merkezli haftalık haber, uluslararası ilişkiler ve ekonomi dergisi The Economist, küresel konut krizinin kapıda olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Londra merkezli İngiliz ekonomik araştırma şirketi Capital Economics Türkiye için 2022 ve 2023 yıllarına yönelik dolar tahminini açıkladı.

Capital Economics, dolar için yıl sonu tahminini açıkladı! Rakam dudağınızı uçuklatacak!

Londra merkezli ekonomik araştırma ve danışmanlık şirketi olarak tanınan Capital Economics, TL'nin son dönemde yaşadığı büyük değer kaybının hız kazanarak daha da artmasını beklediklerini bildirdi.

Hakkasan, Bodrum'da şube açıyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ bugünkü yazısında,  Londra merkezli ünlü Çin restoranı Hakkasan'ın Bodrum'da şube açacağını yazdı. İşte Üstündağ'ın o yazısı...

Türkiye, ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından yayınlanan servet raporuna göre Türkiye, yüzde 21 düşüşle ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu.

FT: Eurobond ihraç eden İmamoğlu'nun yatırım finansmanı için umudu küresel piyasalar!

Londra merkezli ekonomi gazetesi Financial Times (FT), ilk kez eurobond ihraç eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. FT, yabancı yatırımcıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u gelirden yoksun bırakabileceği şüphesini aktardı.

BDDK üç yabancı bankaya işlem yasağını kaldırdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Londra merkezli üç yabancı bankanın, TL yükümlülüğünü yerine getirmesi üzerine Türk bankaları ile bir bacağı TL olan döviz işlemler için yasağı kaldırdı.

Kur manipülasyonu yapanlar engellenecek!

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek." dedi.

Londra merkezli CPP Haberi

Londra merkezli CPP


Türkiye’de daha çok kredi kartlarına sağladığı sigorta ve asistans hizmetleriyle tanınan Londra merkezli CPP’nin Türkiye iştiraki, sigorta şirket kurmaya hazırlanıyor. Türkiye’de mobil ödeme sistemleri hızla büyüyor. FORBES Türkiye Kasım 2012 sayısında bankalar, telefon operatörleri ve İnternet finans şirketleri arasında fırtınalı bir rekabete sahne olacak bu yeni alanı analiz etmişti. CPP Türkiye Müdürü Selnur Güzel, bu potansiyeli değerlendirmek için sigorta şirketi kurmayı ve sigorta ürünleri oluşturarak bu sistemde dördüncü taraf olmayı planladıklarını söylüyor. Üstelik sadece mobil ödeme süreçlerindeki aksaklıkları değil, yaygınlaşan mobil cihazları da sigortalayacaklar. CPP Türkiye, diğer sigorta şirketleriyle işbirliğine devam edecek ancak yakın zamanda kuracağı sigorta şirketinin poliçelerini de satacak. CPP Türkiye’nin halihazırda yıllık prim üretimi yaklaşık 75 milyon lira. 



Özer Turan/...