07 / 05 / 2024

Lucien Arkas arkas holding

Lucien Arkas arkas holding

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas kimdir? Lucien Arkas ne zamandan beri Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor? İşte Lucien Arkas ve Arkas Holding...

AVM'ler neden krize girdi? İşte AVM krizinin perde arkası!

Konkordato ve devir haberleriyle gündemden düşmeyen alışveriş merkezleri neden krize girdi? AVM'lerin krizden kurtulması nasıl mümkün olabilir? İşte AVM krizinin perde arkası...

BİM'de Kiğılı mont 699 TL'ye, tatlı kasesi 99 TL'ye, Tv arkası Rgb led 129 TL'ye satılacak! BİM 20 Ekim aktüel kataloğu

BİM'in 20 Ekim 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Bu kapsamda BİM'de kışlık mont  699 TL'ye, tatlı kasesi 99 TL'ye, Tv Arkası Rgb Led Aydınlatma 129 TL'ye satılacak.

Altın almayan trenin arkasından bakacak! Tarih verildi rakam açıklandı! Altın profesörü İslam Memiş son noktayı koydu!

Altın ile ilgili yaptığı yorumlar ile bilinen Altın Profesörü İslam Memiş, ''altın almayan trenin arkasından bakacak'' diyerek, altın için tarih ve rakam verdi. 

Kiracılar ne yapacağını şaşırdı! Ev sahipleri kuralları kulak arkası ediyor!

Kira artış oranı yeni yasal düzenleme getirilmişti. Kira artışı yüzde 25’i geçmeyecekti. Ancak bu yasal düzenleme ev sahipleri tarafından kulak arkası edilmeye başlandı. İşte detaylar!

Gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! İslam Memiş açıkladı!

2022 yılında gümüş fiyatlarındaki düşüşün perde arkasını Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş açıkladı. Yatırımcıları uyaran Memiş gümüş ve altın piyasasında yaşanılanları tek tek anlattı.

Altındaki düşüşün perde arkası ortaya çıktı! Uzman isim açıkladı! Herkesin ağzı açık kaldı

Altındaki düşüşün perde arkasını ünlü Ekonomist Hikmet Bayder açıkladı. İşte altın fiyatlarının düşmesindeki neden...

Şeker fiyatlarına gelen zamların arkasında ne var artışlar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte son gelişmeler

Türk Şeker'in, Tarım Kredi başta olmak üzere bazı marketlere sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 tutarında zam yapması piyasada şaşkınlık yarattı. Türkşeker'in dün pancar çiftçisine 476 milyon lira avans ödemesi yapmasının ardından alınan kararın perde arkası ortaya çıktı.

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet krizinin arkasında ne var?

CHP'li Sinan Aygün, Togo Kuleleri inşaatı için Mansur Yavaş’ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Konu hakkında açıklamalar yapan Gazeteci-yazar Emin Pazarcı, "Önümüzdeki günlerde bu konu çok tartışılacak gibi, işin arkasında siyasi husumet var." dedi.

Ankara’daki rant kavgasının perde arkası!

Türkiye bir son bikaç gündür başkent Ankara'd aki 'rant' kavgasını konuşuyor. İşte Ankara’daki rant kavgasının perde arkası...

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Atatürk Havalimanı’nı Arkas Lojistik taşıyacak!

Büyük Göçün arkasındaki "Lojistik Mühendisi" Arkas Lojistik oldu. İstanbul'un yeni havalimanına taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Türk Hava Yolları büyük yer ekipmanlarının taşıması için yol arkadaşı olarak Arkas Lojistik'i seçti.

Arkas Lojistik, İstanbul Havalimanı'na neler taşıyacak?

Üçüncü Havalimanı ve TANAP gibi projelerin taşıyıcısı olan Arkas Lojistik, Türkiye merkezli yurtdışı işlere ağırlık verecek. Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, "2018'i 250 milyon dolar ciroyla kapatırız. 2019'da da yüzde 10-15 büyürüz" diyor.

THY'yi yeni havalimanına Arkas taşıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. THY'nin büyük yer ekipmanları Arkas Lojistik tarafından taşınıyor. Büyük taşınmanın toplamda 5 binden fazla TIR ile 45 saatte tamamlanması planlanıyor.

Lucien Arkas arkas holding Haberi

Lucien Arkas arkas holding

Lucien Arkas kimdir?

Lucien Arkas 1945 yılı İzmir doğumlu. İzmir St. Joseph Fransız Lisesi'nden mezun olan Lucien Arkas, dedesi Gabriel J.B. Arcas'ın 1902 yılında ithalatçı firma olarak kurduğu Arkas'ın başına 1964 yılında 19 yaşındayken geçti. 


Arkas Holding Patronu Lucien Arkas deniz taşımacılığından otomotiv sektörüne uzanan ve sayıları 45'e varan şirketlerin sahibidir.


Arkas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan Lucien Arkas, Türk-Avusturya ekonomik ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle Avusturya Cumhuriyeti Büyük Gümüş Hizmet Nişanı, kültür ve eğitim koruyuculuğu konusunda gösterdiği çalışmalarla Fransız Ordre National du Merite Nişanı, Fransa Légion d'Honneur Ulusal Liyakat Nişanı ve İtalya Cumhuriyeti Şövalyelik Nişanı'na layık görüldü.

Arkas Holding Tarihçe

1900'lü yıllar... Anadolu ekonomisinin belkemiği İzmir... Binlerce yıllık limanıyla, Osmanlı'nın Avrupa'ya açılan kapısı... Verimli topraklarında yetişen pamuğundan tütününe, üzümünden incirine her çeşit...