05 / 05 / 2024

Lufthansa grevi

Lufthansa grevi

Bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre Lufthansa pilotları iş bırakma eyleminden vazgeçti. Alman Cockpit (VC) pilot sendikasından, Frankfurt Havalimanı'nda yapılması planlanan iş bırakma eyleminden vazgeçildiği bildirildi.

8 milyonu aşkın yolcu taşıdı! SunExpress’ten flaş hamle

Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa ortak kuruluşu olan SunExpress, havacılık sektöründeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle toplam 30 ülkede 60 destinasyona 175’ten fazla noktaya aktarmasız uçuş sunarak Türkiye turizmine değer katmaya devam ediyor.

Tesla sahipleri açlık grevi başlattı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu ve dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Tesla'nın araç sahibi olduğu belirtilen bir grup Norveçli, otomobillerinin sık sık arızalanması nedeniyle açlık grevi başlattı.

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

40 kentte inşaatları durdurma kararı alan 20 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül'de boykota başlamıştı. İnşaatçıların grevi bugün 17:00'da sona eriyor. 

Yabancıya konut satışı için sınırlama talebi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Ege Cansen bugün kaleme aldığı "Müteahhit grevi" yazısında  müteahhitlerin grevini kaleme aldı.

İMKON'dan inşaat grevi açıklaması!

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle verdikleri boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz" denildi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Marmaris'teki ruhsatsız işletme için çağrı!

Marmaris'te ruhsatı olmadığı nedeniyle 7 defa mühürlenmesi karşısında faaliyetine devam eden go kart işletmesinin kapatılması için mahalle sakinlerinden Deniz Berberoğlu açık grevi başladı. 

Lufthansa’nın DAX 30 endeksindeki yerini Deutsche Wohnen alacak!

Deutsche Börse, 22 Haziran tarihinde Lufthansa’nın DAX 30 endeksindeki yerini gayrimenkul şirketi Deutsche Wohnen’in alacağını açıkladı.

Mekke'de ücretlerini alamayan inşaat işçilerinin grevi sürüyor!

Baytur firmasının Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki şantiyesinde çalışan ve ücretleri aylardır ödenmeyen işçiler tarafından başlatılan grev ikinci gününü tamamladı...

Çapa’da hasar grevi!

İstanbul'da yaşanan 5.8'lik depremden sonra birçok binada hasar oluşması vatandaşları tedirgin etmişti. Çapa Tıp Fakültesi asistanları binalarının tehlikeli olmasına dikkat çekmek için dün iş bıraktı...

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a devredilecek!

Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a teslim etmeye yönelik birkaç önemli adım attı. Mısırlı muhalif siyasetçiler dün, adaların Arabistan'a verilmesi durumunda açlık grevi ve çeşitli eylemler yapacaklarını bildirdi.

3. havalimanı havacılık sektörü için kazanım!

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Geçer, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin, "Havacılık sektörü için çok büyük bir kazanım yaratacak." dedi.

Pembelik Barajı ve HES projesi için açlık grevi!

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

Lufthansa grevi Haberi

Lufthansa grevi

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasından, Frankfurt Havalimanı'nda yapılması planlanan iş bırakma eyleminden vazgeçildiği bildirildi. 


VC, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotlarının salı günü yerel saatle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Frankfurt Havalimanı'nda iş bırakacağını duyurmuştu. Ancak sendikadan yapılan yeni açıklamada, iş bırakma eyleminin gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi. 


Açıklamada grev kararından vazgeçilmesine ilişkin "Lufthansa yönetimi bugün VC'ye pilotların emekliliğe geçişi konusunda yeni bir teklif sundu. Bunun üzerine VC Toplu Sözleşme Komisyonu, Lufthansa'ya bu hafta içinde müzakereleri başlatmak için randevu teklif etti. Bu çerçevede VC, iş bırakma grevini gerçekleştirmeme kararı aldı" denildi.  


Sendikanın anlaşma konusunda her zaman hazır olduğu bildirilen açıklamada, yeni gelişmeyle kalıcı iş bırakma eyleminin önlenip önlenemeyeceğinin henüz belli olmadığı kaydedildi.  


Lufthansa yönetimiyle toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık yaşayan pilotlar,...