23 / 12 / 2024

Lüks konuta vergi yasası

Lüks konuta vergi yasası

Yasa yürürlükte, beyan süresi ise işliyor. Bu ayın sonuna kadar verginin ilk taksitinin ödenmesi gerek. Fakat vergi daireleri işlem yapmıyor, ev sahipleri ise şaşkın...

Lüks ofislerin lüks konuta dönüştürülmesine yargıdan 2'nci durdurma kararı! 

Lüks ofis şeklinde inşaatına başlanan projelerin, imar planı değişikliği yapmadan tadilat ruhsatı ile lüks konuta dönüştürülmesinin önünü açan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği değişikliği, İBB’nin açtığı dava sonucunda yüksek yargı tarafından ikinci defa durduruldu.

Şişli'de lüks sitede aidat vurgunu!

İstanbul Şişli'de bulunan lüks sitede yaşayan site sakinleri site yönetimi hakkında, dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından şikayette bulundu. 

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

Lüks konuta vergi yasası ortada kaldı!

Yasa yürürlükte, beyan süresi ise işliyor. Bu ayın sonuna kadar verginin ilk taksitinin ödenmesi gerek. Fakat vergi daireleri işlem yapmıyor, ev sahipleri ise şaşkın...

Lüks konutta vergi bilmecesi!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Değerli Konut Vergisi uygulamasıyla birlikte değerlemenin nasıl yapıldığı konusunda soru işaretleri olduğunu söyledi...

Lüks konuta vergi Şubat’ta başlıyor!

Vergi paketiyle konut piyasasında adeta yeni dönem başlıyor ve gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor.  5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Yeni Vergi Paketi neleri kapsıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak geçtiğimiz günlerde Yeni Vergi Tasarısınu duyurdu. İnternetten lüks konuta, yüksek gelir elde eden ücretlilerden futbolcu ve hakemlere kadar geniş kapsamlı yeni vergiler oluşturuldu..

Lüks konuta kademeli vergi!

Yüksek gelir elde edenlerin daha fazla vergi vermesi için gündeme gelen değerli konut vergisi, konutun değerine göre 3 kademeli olarak uygulanacak.

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yeni vergi paketindeki lüks konut vergileri ile ilgili olarak, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile iyi bir etki yaratılamayacağını savundu…

Lüks konuta ek vergi geliyor!

Vergi reformu paketi için çalışmalar devam ediyor. Pakette bir değişiklik olmaması durumunda 5 milyon liradan daha değerli konutlar için emlak vergisinin yanında yüzde 1 ek vergi daha konulması amaçlanıyor.

Konutta ek vergi Ekim'e ertelendi!

Hükümet tarafından bütçede dengeyi sağlamak için planlanan ultra lüks konuta ve yüksek gelirliye ek vergi önlemlerin ekim ayına ertelendi.

Lüks konutta vergi artışı planlanıyor!

Bakanlık, TCMB'nin ihtiyat akçesini bütçeye aktarmaya ve bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bütçede gider azaltıcı önlemler de değerlendirilirken, gelir artırıcı önlemler arasında lüks konutta vergi artışının da yer alması öngörülüyor...

Türkiye'de lüks konut talebi her geçen gün artıyor!

Coldwell Banker Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, "Türkiye’de lüks konuta olan talep her geçen gün artıyor." dedi. 

Lüks konuta vergi yasası Haberi

Lüks konuta vergi yasası

Dünya gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugün köşesinde "DKV’nin yarattığı vergi bilmecesi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Hiç adetim değildir ama bu defa yazıma bir bilmece ile başlayayım.

Vergisi var, beyannamesi yok.
Kanunu var, vergiyi alan yok.
Bilin bakalım, bu hangi vergi?

Hemen herkes sanırım değerli konutlar vergisini kastettiğimi anlamıştır. 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7194 sayılı Kanun’la ihdas edilen vergi ile Değerli Konutlar Vergisi’ne (DKV) ilişkin düzenlemeler ile önce Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne değerli konutları (verginin konusuna girenleri) ve konut değerini (matrahı) tespit yetki ve görevi verildi. Söz konusu Genel Müdürlük, doğru veya yanlış bir takım tespitler yaptı ve ilgililerine tebliğ etti.

Yasa, tebliğ edilen bu tespitlere karşı söz konusu konut sahiplerine 15 günlük itiraz süresi tanıdı. Kişiler...