02 / 05 / 2024

lüks villa inşaat maliyeti

lüks villa inşaat maliyeti

Bina inşaat sınıfları özelliklerine göre lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beşe ayrılıyor. Peki, lüks inşaat nedir? Lüks inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı!

Konuşanlar programıyla tanınan ünlü isim Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı.

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'a lüks outlet AVM açılıyor! Kalyon İnşaat ile İtalyan markası RDM Group Fingen düğmeye bastı!

Kalyon İnşaat ile İtalyan lüks tasarım outlet markası RDM Group Fingen, İstanbul’da lüks outlet AVM açıyor. İşte ayrıntılar...

Lüks Seda Turizm Taşımacılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lüks Seda Turizm Taşımacılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Kurt ve Yusuf Ertoğan ortaklığında kuruldu.

Lüks villa dolandırıcısı için tutuklama kararı!

Ankara’nın Çankaya'da lüks villa dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen şüpheli Erkan Gürsoy, çıkarıldığı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Karayipler'de 39 lüks villa inşa edilecek!

Storm Gonsalves isimli gayrimenkul geliştiricisi Karayipler Saint Vincent ve Grenadinler ada ülkesinin bir parçası olan Bequia'da 39 lüks villa inşa etmeye hazırlanıyor.

Batman'da terörden etkilenen bölgelerde lüks villalar inşa ediliyor!

Batman kırsalında geçmiş yıllarda teröristlerin saldırıları nedeniyle tahrip edilen toprak evlerin yerine lüks villalar inşa ediliyor.

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

Hadise annesi için Bodrum'da lüks villa kiraladı!

Hadise, pandemi nedeniyle Belçika'dan gelemeyen annesine sürpriz yaptı. Yaz tatilini annesiyle birlikte geçirmek isteyen Hadise, Bodrum'dan lüks villa kiraladı.

İzmir'de lüks villa ilanlarıyla dolandırıcılık yapan şüpheliler yakalandı!

İzmir'de internette yayımladıkları lüks villa ilanlarıyla çok sayıda kişiyi dolandıran şüpheliler yakayı ele verdi.

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

5.8’lik İstanbul depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek, kontrollü olarak yıkılan Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

Kaş'ta kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas edildi iddiası!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Antalya’nın Kaş ilçesindeki kaymakamlık evi ve 6 konutluk lojmanın iki lüks villa ile takas edilmesini verdiği önerge ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

lüks villa inşaat maliyeti Haberi

lüks villa inşaat maliyeti

Lüks inşaat maliyeti 2016!

Bina inşaat sınıfları özelliklerine göre lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beşe ayrılıyor. Her inşaat kalitesi birbirinden farklı oluyor.


Bu inşaatların maliyet bedelleri her ay Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. 


2016 yılı inşaat metrekare maliyet bedelleri, 26 Ağustos 2015 tarihinde 29457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, lüks inşaat maliyeti 2016 ne kadar?


Lüks inşaat özellikleri:

Dış duvarlar - Mermer, çini, bakır kaplamalı

Çatı örtüsü - Bakır ve kurşun kaplamalı, ısı yalıtımlı

Tavan - 2'den fazla odası gizli ışıklandırma, ses tecritli asma tavan (sert ağaç, alüminyum, alçı vb.)

İç duvarlar - 2'den fazla odası ısı ve ses yalıtımlı, sert ağaç kaplama.

Taban (döşeme) -  2 den fazla odası mermer ve...