03 / 05 / 2024

Lüleburgaz Atıksu tesisinde hangi üniteler var

Lüleburgaz Atıksu tesisinde hangi üniteler var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

Lüleburgaz Bisiklet Yolu için ilk adım atıldı!

Çalışmalarına devam eden Lüleburgaz Belediyesi, kentin dört bir yanını saracak bisiklet yolu için düğmeye bastı.

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi yıl sonunda tamam!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı açıklamada Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi'nin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Manisa'ya 8 yeni atıksu arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa merkezde hayata geçirilen atıksu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi 19 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Milyon TL’ye mal olacak olan Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi çalışmasını yerinde inceledi.

Bozova Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bozova İlçesine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar sürüyor!

Sakarya Kocaali İlçesi'nde yapımı devam edecn Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon liraya mal olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 50'si tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, Manisa’nın geleceğine yaptığı yatırımlardan biri olan merkez atıksu arıtma tesisinde betonarme imalatların yüzde 50’si tamamlandı

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon TL'ye mal olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde önemli bir aşamaya geçtiklerini açıkladı.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay'da Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi inşa ediliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), çevre sağlığına yönelik proje uygulamaları kapsamında yapımına başlanan Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının sürdüğünü bildirdi.

Lüleburgaz Atıksu tesisinde hangi üniteler var Haberi

Lüleburgaz Atıksu tesisinde hangi üniteler var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen "Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu" ergene nehrine can suyu oldu. Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesisin etkileri görülmeye başladı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından Aralık 2013 tarihinde işletmeye alınan "Lüleburgaz Atıksu Arıtma Tesisi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu Yapım İşi" meyvelerini vermeye başladı. 


11 milyon Avroya mal olan tesis fiziksel arıtma (Kaba Izagara, Giriş Terfi Merkezi, İnce Izgara, Yağ ve Kum Tutucu), biyolojik arıtma (uzun havalandırma tankları ve son çökeltme havuzları) ve çamur susuzlaştırma ünitelerinden oluşuyor. 


Söz konusu yatırımın uygulanmasıyla; atıksu toplama ve arıtma sistemi geliştirildi ve kavak Deresinin rehabilitasyonu ile su taşkını problemi çözüldü. 


Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932...