02 / 05 / 2024

maaşa göre ne kadar konut kredisi verilir

maaşa göre ne kadar konut kredisi verilir

Konut kredisi, mesken satın almak isteyen kimselerin başvurularının onaylanması halinde sunulan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi oluyor. Peki, maaşa göre ne kadar konut kredisi alabilirim, diyorsanız işte yanıtı..

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen bakın!

Dul ve yetim aylığı alanlar da bayram ikramiyelerinden faydalanıyor. Peki yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen tek tek açıklanan bu ikramiye detaylarına bakın...

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Bankalar artık toplumsal faydaya göre not alacak! Vatandaşlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bankalara toplumsal faydalarına göre not vermeye başlanacağını bildirdi. Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun X sosyal medya hesabından paylaşıtığı o gelişmeye gelen yorumlar... 

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Emekli ikramiyelerinde son dakika! SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli ikramiyelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Orta Vadeli Program ve Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaş zamları tek tek hesaplandı. İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o rakamlar...

4A, 4B, 4C emeklilerine ek ödeme müjdesi! Hesaplara maaşa ek 7 bin 500 TL yatırılacak!

4A, 4B, 4C emeklilerine ek ödeme müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, hesaplara maaşa ek olarak 7 bin 500 TL yatırılacak.

Güncel gümüş fiyatları! 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

Gümüş fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Altın ve dolardan sonra yatırımcılar gümüşe yönelmeye başladı. Dolar kuruna bağlı hareket eden gümüş bugün yükselişe geçti.  Peki 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son zamanlarda atağa geçen yatırım araçlarından biri. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak güncel gümüş fiyatlarını araştırıyor. Peki 1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları.

Borsa İstanbul haftanın son gününü de rekorla açtı! Borsa güne 6.925,41 puandan başladı! 

Borsa İstanbul'da haftanın son günü de rekorla geldi. Bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 69,31 puan yükselişle ve yüzde 1,01 değer kazancıyla 6.925,41 puanı gördü. İşte ayrıntılar...

maaşa göre ne kadar konut kredisi verilir Haberi

maaşa göre ne kadar konut kredisi verilir

Maaşa göre ne kadar konut kredisi alabilirim?

Konut kredisi, mesken satın almak isteyen kimselerin başvurularının onaylanması halinde sunulan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi oluyor.


Bankalar konut kredisi verirken, başvuru sahibinde ve kredi kullanılacak evde bazı özellikler arıyor. Bu özelliklere uygun olan kimselerin başvuruları onaylanıyor.


Peki, konut kredisi için aylık ne kadar ödeme yapılır? Buna göre konut kredisi için en az ne kadar maaş alınması gerekir? Maaşa göre ne kadar konut kredisi alabilirim, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Konut kredisine başvuran kimselerin gelir durumunun çekeceği kredi miktarı ile orantılı olması gerekiyor. Kredi almak isteyen kişinin gelirinin yanı sıra kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. 


Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması...