07 / 05 / 2024

Maçka arsa tartışması

Maçka arsa tartışması

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan baba ve oğlu arazi nedeniyle mahkemelik oldu. Baba Mustafa Oğuz, evin etrafındaki arazinin de kendisine ait olduğunu söyleyerek, evin etrafını tel örgüyle çevirdi. 

Trabzon Maçka'da 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 gayrimenkul satılıyor: Arsa, arazi ve iş yeri alacaklar dikkat! 

Trabzon Maçka Belediye Başkanlığı, aralarında arsa, arazi ve iş yeri olan 36 adet gayrimenkulü 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması!

AVM’leri açmayı planlayan AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması yaşanıyor. Markalar, “Turist gelmeyecek. Cirolar yüzde 40 düşer kirayı ciroya bağlayalım” önerisinde bulunuyor.

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

Kadıköy Göztepe'de kentsel dönüşüm tartışması!

Kadıköy'ün Göztepe Mahallesi'nde dönüşüm tartışması büyüyor. Yapıkredi İkramiye Evleri'nin sakinleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamıyor...

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Maçka Parkı'nda tünel inşaatı sırasında ağaçların kesilmediğini tünel çalışmasının sona ermesinin ardından nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikiminin yapılacağını bildirdi.

Trabzon Maçka'da kaçak yapılaşma son buluyor!

Trabzon’da yaylalarda kaçak yapılaşma ile mücadele ediliyor. Maçka İlçesi Kurugöl Yaylası’nda ev yapmak için açılan 45 çukur Maçka Belediyesi ekipleri tarafından tek tek kapatılıyor.

Selçuk İnan, Maçka Armani Residence’dan daire aldı!

Ünlü futbolcu, takım arkadaşı Sneijder ile oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un da yaşadığı, ev fiyatlarının 2 milyon dolarla 15 milyon dolar arasında değiştiği Maçka Armani Residence’dan daire aldı.

Maçka'daki eğlence mekanı Cahide yıkıldı!

Maçka'da bulunan ve birçok sanatçının sahne aldığı ünlü eğlence mekanı “Cahide", belediye yıkım ekipleri tarafından yıkıldı. Mekanın işletme sahibi Ekber Alkan, yıkım kararı ile ilgili olarak üst mahkemeye gideceklerini söyledi.

Avea Maçka binası satışa çıkarıldı!

Türk Telekom, Maçka'daki Avea İletişim Hizmetleri A.Ş tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan garimenkulü satışa çıkardı. Binanın satışı teklif toplama usulüyle gerçekleşecek.

Eletrik faturalarında kayıp kaçak tartışması devam ediyor!

Son olarak Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), açılan davalar sonucu abonelere iade edilen kayıp-kaçak bedellerini yeniden vatandaşa fatura eden bir düzenlemenin hayata geçirildiğini iddia etti.

İTÜ Maçka yeşil kampüs olacak!

İTÜ Maçka Kampüsü'nün karşısındaki park, ağaç köklerine baskı yapan ve ekolojik sürdürülebilirliğe darbe vuran geçirimsiz beton yüzeylerden kurtarılarak daha yeşil bir alan olarak üniversiteye ve çevreye kazandırılmak amacıyla projelendirildi

İTÜ'den Maçka'ya yapılacak kafeterya iddialarına açıklama!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden, Maçka kampüsünde bulunan yeşil alana yapılacağı iddia edilen kafeteryaya yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi

Maçka turizm kenti ilan edilecek!

Doğal güzellikleri, kültür varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, Türkiye'nin 10 turizm kentinden biri ilan edilecek.

Maçka arsa tartışması Haberi

Maçka arsa tartışması

Trabzon’un Maçka ilçesinde kendisine ait arazide ev yapan oğluyla sorunlar yaşayan baba, oğluyla mahkemelik oldu. 75 yaşındaki baba Mustafa Oğuz, evin dört bir yanını tel örgüyle çevreledi. Yayla dönüşü evine gelen Kerem Oğuz, ilginç bir manzara ile karşılaştı. Oğuz, yaşadığı evin ve arazisinin çevresinin tel örgülerle çevrildiğini gördü. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, evinin dört bir tarafı tel örgülerle çevrilen Kerem Oğuz, babası ile görüşüp sorunu çözmeye çalıştı ancak bir sonuç alamadı. 

Mahkeme kararına göre, eve girebilmek için kullandıkları araziye ayak basmaları suç sayılan 8 kişi kalacak başka yerleri olmadığı evlerine girmek zorunda kalıyor. 

Mustafa Oğuz'un eşi Hayriye Oğuz, “Yayladaydık döndüğümüzde bu manzara ile karşılaştık. Ben şuanda evime girerken suç işliyor sayılıyorum. Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım istiyorum. Benim tek istediğim...