05 / 07 / 2024

maden kazası Zonguldak

maden kazası Zonguldak

Zonguldak'ta göçükte mahsur kaldıkları üretime kapalı maden ocağından kurtarılan 9 işçi, çalıştıkları firmadan ayrılarak, Çalışma ve İş Kurumuna müracaat etti. İşçiler kısa süre sonra başka madende çalışmaya başlayacak.

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi!

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldiğini söyledi.

Hükümetten madencilerin ailelerine maaş ve nakdi destek geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal düzenleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine mali destek için parti grubuna “yasal düzenleme” hazırlığı yapılması talimatını verdi. İşte ayrıntılar...

Zonguldak'taki dernek evlerinin inşaatları tamamlanıyor!

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Şehit Aileleri, LÖSEV ve Maden Şehitleri Aileleri Dernekleri'ne tahsis edilen dernek evlerinin inşaat çalışmalarını inceledi.

Ereğli Alacaağzı Maden Ocağı ihalesi iptal edildi!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’ndeki Alacaağzı Maden Ocağının ihalesi hiçbir firma katılmadığı için iptal edildi.

Zonguldak Çaycuma'daki köprü kazasının davasında son durum!

Çaycuma'da, 11 kişinin tm öldüğü, 4 kişinin bulunamadığı köprü faciasının davası sürüyor. Zonguldak İdare Mahkemesinin, ölenlerin yakınlarına 20'şerbin lira manevi tazminat ödenmesi kararını Danıştay bozdu.

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

Zonguldak'ta 250 bin TL'ye satılık taşkömürü sahası!

Zonguldak'ta bulunan maden sahası, TTK Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Temmuz 2015 günü saat 14:00'e kadar açık arttırma usulüyle ihale ediliyor.

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde TTK'nın özelleştirileceğini iddia eden maden işçileri, imza kampanyası başlattı. Peki Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

TOKİ Manisa Soma 301 konut ihalesi bugün yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için 301 konutluk proje yaptırıyor. 301 konut ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

Ermenek'te ailelere iki ev vermek istiyoruz!

Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden kazasında yaşamlarını yitirenlerin ailelerine bir değil, iki ev verebilmeyi istediklerini belirterek, "Yasal olarak yapılması gereken düzenlemeler vardı. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemeler yapılacak" dedi.

TOBB Ermenek'teki madencilerin ailelerine ev alacak!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Ermenek'teki ailelere birer ev alma kararı aldık!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ermenek’te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi.

Zonguldak'ta özel maden ocağında göçük: 1 ölü!

Dilaver Mahallesi'nde özel bir firma tarafından işletilen kömür ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Göçük sonucu maden işçisi Selami Yalçın (33), kömür yığınının altında kaldı.

Karaman'a 2 yeni güneş santrali kurulacak!

Ermenek'te yaşanan maden kazasıyla gündeme gelen Karaman'da 12 megavat kurulu güce sahip 2 ayrı güneş santrali kurmak için yatırım süreci başladı. Santrali, Faruk Yıldızbaş Enerji İnşaat Tarım Hayvancılık Ticaret AŞ kuracak...

maden kazası Zonguldak Haberi

maden kazası Zonguldak

Zonguldak'ta 12 Ağustos'ta meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kaldıkları üretime kapalı maden ocağından kurtarılan 9 işçi, çalıştıkları firmadan ayrıldı. 


Dilaver Mahallesi'ndeki özel kömür ocağının tavanındaki  göçük nedeniyle mahsur kalmalarından 13 saat sonra kurtarılabilen işçiler, iş kazasının ardından aynı firmada çalışmak istemeyerek Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvurdu.


İşçilerin talebi doğrultusunda 9 madenciden 8'ine başka ocakta iş bulunacağı, 1'ine ise gözündeki sağlık problemi nedeniyle tedavi olacağından işsizlik maaşı ödeneceği öğrenildi.


Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, AA muhabirine, iş yeri çalışma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra işçilerin yasal hakları konusundaki faaliyetlerinin de sürdüğünü söyledi.


Dilaver Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel maden ocağında mahsur kalan 9 işçinin kurumlarına başvurduğunu anlatan Demirsu, şunları kaydetti:


"Madencilerin 1,5 aylık maaş ve kıdem tazminatları alacağı olduğunu tespit ettik ancak...